Het orgel in Zutphen is jarig: 200 jaar.

29 nov 2018 Zutphen_verjaardag_orgelOp de tweede Adventszondag van 1818 – 6 december – is het orgel plechtig in gebruik genomen in de H. Johannes de Doperkerk. Jan Willem Timpe heeft het instrument overgeplaatst van de Doopsgezinde Kerk aan de Oude Boteringestraat te Groningen naar de Rooms Katholieke Kerk aan de Nieuwstad te Zutphen. Nu zult U denken: wat is 200 jaren? Maar vergeet niet dat het orgel daarvoor al vele jaren dienst heeft gedaan in Groningen. Er is zelfs pijpwerk in aangetroffen dat nog anderhalve eeuw ouder is. In 2004 is het orgel gerestaureerd en uitgebreid met een vrij pedaal. Toen heeft het zijn oude luister teruggekregen. Iedereen roemt de kwaliteit van het instrument. Het verjaardagspartijtje vindt plaats op zondag 16 december a.s., om 15:00 uur. Daarvoor heeft Jean van Cleef, organist H. Johannes de Doperkerk, enkele collega’s uitgenodigd die het orgel ongetwijfeld op uiteenlopende wijze zullen bespelen.