in Memoriam emeritus pastoor Antoon Kemperman

29 nov 2018 KempermanOp 11 september is overleden de zeereerwaarde heer Antonius Aloysius Kemperman, priester in het Aartsbisdom Utrecht. Hij werd geboren in Steenderen in 1922. Na zijn priesterwijding in 1948 was hij kapelaan in Ulft, Apeldoorn, Vinkenveen, Doetinchem en Arnhem. In 1964 werd hij benoemd tot bouwpastoor van de nieuwe parochie Christus Koning te Velp. Na benoemingen in Mijdrecht-Wilnis en De Hoef werd hij in 1980 benoemd tot pastor en deservitor van de H. Willibrordparochie te Steenderen en in 1981 werd hij tevens benoemd tot pastor en deservitor van de H. Willibrordparochie te Vierakker. In 1987 ging hij met emeritaat.Kardinaal Eijk schrijft: ‘Antoon Kemperman was een priester die midden in de kerk én midden in de wereld stond. Een harde werker met een standvastig, nuchter geloof. Hij onderhield intensieve contacten met zijn parochianen en besteedde veel zorg aan de liturgie. Daarbij hield hij van eenvoud. Zijn preken waren kort en krachtig en werden met duidelijke stem uitgesproken.

De uitvaart van Antoon Kemperman heeft plaatsgevonden op 19 september jl. te Vinkenveen.