Pelgrimeren in Limburg

 

Na de succesvolle en inspirerende pelgrimsreis naar Santiago de Compostela in de maand mei is er ook voor 2019 een parochiële pelgrimstocht georganiseerd. Mensen gaan op weg om over het leven na te denken, om tot bezinning te komen of om afstand te nemen van het drukke dagelijkse leven. Duidelijk is dat bij pelgrimages het onderweg zijn belangrijker is dan de bestemming. Daarom hebben we ’t dit keer dichter bij huis gezocht. Gekozen is voor het Zuid-Limburgse landschap, waar – naast levensbeschouwelijke motieven – ook ruimte is voor ontspanning, genieten en kennismaken met het cultuur-historisch erfgoed. Met een ander landschap voor ogen krijgt de ziel de kans om anders te ademen. Zo is ook dichtbij huis een buitenland te ontdekken waar je binnenwereld van opengaat. Wandelend in het glooiende landschap van Zuid-Limburg is het genieten van de mooie natuur en de bijzondere dorpjes. Kerken en kapellen markeren plekken die al jaren als bijzonder en als heilig worden gezien. Rijkdom is ook te vinden in de Bourgondische keuken, de wijngaarden en de bierbrouwerijen.Pelgrimsreis_DSC09666 De nadruk ligt bij deze reis op het wandelen. De wandelingen beginnen met een kort meditatief moment en worden deels in stilte afgelegd. De afstanden zijn verschillend, maar nooit meer dan ca. 15 km. Er blijft genoeg tijd over voor jezelf, tijd ook om te genieten van elkaars gezelschap. Regelmatig wordt er een excursie of bezoek aangeboden. De reis wordt begeleid door Mirjam Dirkx (www.delevensboom.net) en georganiseerd door reisorganisatie Drietour (www.drietour.nl).Voor de wandelingen over geaccidenteerd terrein is een goede conditie vereist en om goed getraind aan de start te komen, bestaat de mogelijkheid om vanaf begin maart 2019 wekelijks te oefenen door met de deelnemers op zondagmiddag over wandelpaden binnen de grenzen van onze parochie HH. Twaalf Apostelen afstanden van 10 à 18 km af te leggen. Deze uiteraard vrijblijvende wandelingen vormen een mooie gelegenheid elkaar beter te leren kennen.

29 nov 2018 Pelgrimsreis_DSC09811 (1)programma

Zaterdag 1 juni: Met bus of eigen vervoer naar het 3-sterren hotel ‘Op De Beek’ in Schin op Geul. s ‘Middags wandeling naar kapel ‘De Kluis’. (7 km)Zondag 2 juni: Eucharistieviering in het klooster van Wittem. Na de koffie in het café naast de kerk wandeling naar Mechelen. (8 km)Maandag 3 juni: Bezoek aan erebegraafplaats in Margraten. Daarna wandeling naar Gulpen. (14 km). In Gulpen bezoek aan de plaatselijke bierbrouwerij. Dinsdag 4 juni: Met de trein naar Maastricht. Met de zonnetrein de highlights van Maastricht bekijken. Naar het Vrijthof en de Sint Servaaskathedraal. De middag is vrij.Woensdag 5 juni: Met de bus naar Lemiers. De wandeling vanuit Lemiers komt uit in Museum Vaals, waar een unieke verzameling heiligenbeelden te bewonderen is. (15 km)Donderdag 6 juni: Wandeling van Klimmen naar de basiliek van Meerssen (15 km).Vrijdag 7 juni: Wandeling vanuit het hotel naar Houthem Sint Gerlach (7 km). Bezoek aan de St. Gerlachuskerk en de tuinen rond Château St. Gerlach. ’s Middags rondwandeling (5 km) met bezoek aan wijnproeverij.  Zaterdag 8 juni: Wandeling van Wahlwiller naar de Sint Benedictusberg Duits-Nederlandse grens naar Vaals (9 km). Bezoek aan glasblazerij. Zondag 9 juni: Pinksterviering in de Sint-Mauritiuskerk in Schin op Geul. Na de viering terugkijken op de met elkaar doorgebrachte week. Na de lunch terugreis naar huis.
Pelgrimsreis_DSC09737 (1)

Reisinformaties.
reissom: € 875,- p.p.; toeslag 1-persoonskamer € 109,-

Inclusief: 8 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer; alle maaltijden m.u.v. de lunches op dag 4 en 7; entrees en fooien; instructie- en informatiemiddag tijdens een oefenwandeling in mei 2019; reisleiding  Exclusief: openbaar vervoer ter plaatse (ca. € 40,-); giften (kerken, kluis); lunches op dag 4 en 7; drankjes; persoonlijke uitgaven; reis- en annuleringsverzekering; Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur. Bij voldoende belangstelling wordt er voor vervoer per bus van Lochem naar Schin op Geul op 1 juni en terug op 9 juni gezorgd. Afhankelijk van het aantal personen dat hiervan gebruikmaakt, zijn de kosten € 65,- (24 deelnemers) tot € 155 (10 deelnemers). Op eigen gelegenheid naar Schin op Geul rijden, kan ook. De reis boeken kan op www.drietour.nl/nederland-twaalf-apostelen2019.Dat kan tot 31 december a.s. alleen voor parochianen van de HH. Twaalf Apostelen. Daarna wordt de reis – als er nog plaatsen vrij zijn – ook aangeboden aan niet-parochianen . De reis heeft een gegarandeerd vertrek bij minimaal 15 deelnemers. Maximaal kunnen 24 personen mee.