Korenweekend Zutphen

Op zondag 24 maart werd de Eucharistieviering in de H. Johannes de Doperkerk in Zutphen opgeluisterd met liederen van het parochiële projectkoor. Een dag eerder hadden de koorleden uit onder meer Brummen, Zutphen, Vierakker, Joppe en Lochem de liederen ingestudeerd op de Korendag, een workshop die georganiseerd was door de werkgroep Ontwikkeling Parochiecentrum HH. Twaalf Apostelen, en onder leiding stond van kerkmusicus en componist Chris Fictoor.

Voor een goed gevulde kerk zong het projectkoor onder leiding van dirigent Chris Fictoor en organist Joop van Goozen afwisselend Nederlandstalige en gregoriaanse liederen. Het koor bestond uit een kleine veertig mensen en maakte een bijzonder krachtige indruk. Hoogtepunten waren wat mij betreft het gregoriaanse Credo III en het Nederlandstalige slotlied Stabat Mater. Tussendoor zong pastoor Scheve ook solo nog een aantal teksten zodat de hele Eucharistieviering een bijzonder muzikale gebeurtenis werd. Na afloop werd er koffie gedronken aan lange tafels in de zijbeuk van de mooie oude kerk. Veel mensen maakten daarvan gebruik. Al met al was het een prachtige ochtend. Ik denk dan ook dat de opzet van de werkgroep Ontwikkeling Parochiecentrum HH. Twaalf Apostelen om verbinding te creëren tussen de leden van de verschillende koren in onze parochie zeker geslaagd genoemd mag worden.