Eerste Heilige Communie

 

Op zondag 19 mei was het voor zo ver: Lisa Ankersmid, Carlijn Lamers, Jade Goossens, Diana ter Beek, Caro Uyttenboogaart, Isis Gries, Do Vial, Stijn Huis in ’t Veld, Jesper Vieberink, Janne Klanderman en Anouk Wullink deden hun Eerste Heilige Communie.

In een volle en prachtig versierde Johannes de Doperkerk in Keijenborg maakten pastoor Scheve en de communicantjes er samen een mooie en vrolijke viering van. Alle kinderen werkten mee aan de liturgische invulling van de viering. De één met een gebed, de ander met een gedachte, weer een ander met het aansteken van kaarsen. Onder leiding van dirigent Gemma Huttinga en organist Ernest Koers luisterden de kinderen de viering bovendien op met mooie liedjes, allemaal voor de gelegenheid ingestudeerd! Omdat de kinderen hun Eerste Heilige Communie deden hadden ze ook een goed doel uitgekozen. Door allerlei klusjes en karweitjes te doen hadden ze met zijn allen aan prachtig bedrag binnengehaald dat ze doneerden aan de Stichting Kika, dat fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. De vertegenwoordiger van Kika sprak haar dank uit. Het EHC-team, bestaande uit Sylvia Wolsing, Carmen Wullink en Kitty Beulink had het hele gebeuren weer uitstekend voorbereid en georganiseerd. Fotograaf Rene Lovink maakte er een aantal mooie foto’s van. Na afloop kon er koffie worden gedronken achter in de kerk of buiten onder de toren, want de zon scheen ook nog eens weldadig!