Beeldopname van vieringen in de H. Johannes de Doperkerk in Zutphen

Sinds jaar en dag kunt u de Eucharistieviering bijwonen via internet. Voor alle locaties zijn de vieringen via internet live te beluisteren. Thans worden ook beeldopnames met geluid van de Eucharistievieringen in de H. Johannes de Doperkerk – St. Jan – in Zutphen live gestreamd/uitgezonden.
De voorbereidingen om een systeem te plaatsen met camera’s, microfoons en opnameapparatuur heeft de nodige tijd en inspanning gekost. De afgelopen maanden zijn gebruikt om de opnames te verbeteren en om een groep vrijwilligers te instrueren, hoe men het beste de vieringen kan regisseren. Er is sprake van live-opnames. Men kan direct meekijken op zondagmorgen. De opnames worden door verschillende camera’s geregistreerd en deze zijn zo ingesteld dat de aanwezige kerkgangers niet volledig in beeld komen.
De opnames gebeuren vanuit het gezichtspunt van de kerkgangers. Dit is anders dan bij televisie-uitzendingen waarbij er meer beweging in de registratie is en de kerkgangers en koren in beeld komen. In het kader van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is dat niet mogelijk.
Via onze website – www.12 apostelen.nl – kunt u thuis de vieringen in Zutphen bijwonen. U klikt eerst op het groene blok ‘Vieringen’. Vervolgens klikt u op het icoontje ‘wereldbol met koptelefoon’. Voor een viering met beeld en geluid, kiest u voor ‘kerk Radio Zutphen’. Op zondagmorgen 10.00 uur kunt u direct meekijken. Dit door op de de ‘>’ toets in het midden van de cirkel in de afbeelding te drukken.
Wilt u een oudere opname bekijken, dan klikt u in de kalender bij de gewenste datum op ‘opname’ en vervolgens op ‘Naar video opname’.