Vormselviering in Hengelo

Zaterdagavond 1 juni 2019 vond in Hengelo de jaarlijkse Vormselviering plaats. 14 kinderen uit onze parochie vormden de hoofdpersonen van deze plechtige viering die voorgegaan werd door Mgr. Hoogenboom, hulpbisschop van Utrecht. De kerk was prachtig versierd met mooie grote ballonnen in de kleuren rood en zilver. Het koor “2gether” verzorgde de muzikale omlijsting.

De kinderen waren voorbereid door het volgen van diverse workshops die zij in één weekend (met overnachting!) gedaan hebben en een bezoek aan Utrecht. Hier namen zij deel aan een speurtocht en vertelde Mgr. Hoogenboom over het Heilig Vormsel en maakte hij de jongelui enthousiast (Grieks: “van God vervuld”) voor de ontstaansgeschiedenis van het leven van Willibrord. Het was het bootje van Willibrord dat terugkwam in de Vormselviering; we stellen ons een driemaster voor met voor elke mast een betekenis: Geloof, Hoop en Liefde. Iets om aan vast te houden voor je eigen leven. Elke vormeling mocht naar voren komen, met zijn / haar ouders om de Heilige Geest te ontvangen met een kruisteken en Chrisma zalf van de hulpbisschop.

Ter herinnering kregen de kinderen een Engel en werden er familiefoto’s gemaakt.

Een prachtige vormselviering!

Proficiat en veel geluk gewenst op jullie levenszee!