Bedevaart naar Kevelaer

Op zaterdag 7 september 2019 vond de jaarlijkse bedevaart naar KEVELAER plaats. Het thema van de bedevaart was dit jaar “Heer, naar wie zouden we gaan.“

Maria van Kevelaer, Troosteres der bedroefden, zal ons altijd onvoorwaardelijk helpen de minder mooie en onaangename dingen van het leven te dragen en te aanvaarden. Anderzijds spoort zij ons ook aan met anderen te delen uit de overvloed van vreugde die ons ten deel vallen. De 28 deelnemers uit onze parochie waren er al vroeg bij. Om 5.15 vertrok de bus uit Zutphen en gingen de pelgrims onder leiding van Pastoor H. Scheve biddend op weg. In Kevelaer voegden de pelgrims uit Apeldoorn zich bij de groep en zo was de broederschap Apeldoorn-Zutphen en omstreken compleet om om 8.30 de Eucharistie te vieren. Een prachtige inspirerende viering waarin pastor Johan Rutgers een heel persoonlijke Homilie hield. Na de Eucharistie was het mooi te zien dat ieder op zijn eigen manier aandacht gaf aan gebed, bezinning en devotie tot Maria. De een stak een kaarsje op, de ander bezocht een kerk of kapel, en steeds weer zag je groepen in processie langskomen. Maar er was natuurlijk ook tijd voor koffie en gebak. Nadat ieder zich op zijn of haar manier tot Maria had gericht was het tijd om in processie naar de grote kruisweg in het park te gaan, waarbij bij de diverse statie de verschillende voorgangers afwisselend voorgingen in gebed. Een intense en heel devote kruisweg. In de Antoniuskirche was het afsluitende Lof waarin Maria dank werd gebracht en afscheid werd genomen van Kevelaer. Terugkijkend op een inspirerende dag vol devotie en ontmoeting met Maria en elkaar werd de terugreis aanvaard.