Heiligenbeeldenmuseum

Gregoriaans Koor en boeiende Mariapresentatie

De laatste maand van de Mariatentoonstelling in het Heiligenbeeldenmuseum in Kranenburg komt eraan. Eind oktober sluit het museum weer even de deuren ter voorbereiding op de jaarlijkse tentoonstelling van kerstgroepen die op 6 december van start gaat.

De maand oktober is vanouds een Mariamaand en daaraan besteedt het museum op twee achtereenvolgende zondagmiddagen aandacht.
Op zondag 20 oktober (11.45 uur) zingt het Gregoriaans Koor uit Luttenberg mooie traditionele liederen. De inloop met koffie en/of thee is vanaf 11.30 uur. De toegangsprijs is € 5. Met de Museumkaart is de toegang gratis.

Op zondag 27 oktober (12.00 uur) zullen Eric Kolen en Lily Hollanders uit Geldrop in een boeiende presentatie met beeld, muziek en zang uitdrukking geven aan hun passie voor Maria. Eric is al jaren actief in de parochie en ruim 20 jaar verbonden geweest aan Omroep Brabant. Zijn presentatie met veel anekdotes over Maria en de Mariaverering in en buiten Brabant is al vele malen vertoond en heeft overal enthousiaste en positieve reacties opgeleverd. Ook buiten de provinciegrenzen mag dit worden gehoord en gezien. Wij rekenen dan ook op de komst van heel veel parochianen en andere geïnteresseerden om deze eenmalige voordracht bij te wonen. De inloop met koffie en/of thee is vanaf 11.30 uur. De toegangsprijs is € 5. Met de Museumkaart is de toegang gratis.

Voor meer informatie: zie www.heiligenbeeldenmuseum.nl.