Samen gedenken, namen levend houden

Zondag 27 oktober organiseert de Stichting Levende Namen voor de negende keer de jaarlijkse gedachtenisbijeenkomst op de Nieuwe Begraafplaats te Lochem. Nabestaanden kunnen ’s middags en ‘s avonds langs een door vele fakkels verlichte looproute over de mooie begraafplaats van Lochem hun overleden dierbaren herdenken en herinneren door middel van diverse kunstvormen en rouwrituelen. De Stichting Levende Namen wil iedereen die een of meerdere dierbaren heeft verloren de gelegenheid bieden de namen van hun geliefde overledene(n) levend te houden met respect voor ieders achtergrond en overtuiging. Diverse koren, de gedichtenlaan, het planten van bolletjes, namen schrijven in het warme zand, speciale aandacht voor de kindgraven en de oorlogsgraven met de scouts zijn ook dit jaar vaste onderdelen van de wandeling. Ook zijn er verschillende nieuwe kunstvormen en rituelen en is er ruimte voor ontmoeting, maar ook voor verstilling.

Omdat bij de gedachtenisbijeenkomst voor een zondag gekozen is, hopen dat veel ouders en hun kinderen gezamenlijk en ontspannen de bijzondere rondgang maken. Dat geldt ook voor de mensen die van ver komen en graag met hun familieleden en vrienden in Lochem deze speciale en indrukwekkende bijeenkomst willen meemaken.

De route is ca. 1 km lang en de wandeling duurt ongeveer een uur.

Wij kijken uit naar een mooie, betekenisvolle bijeenkomst en hopen ook dit jaar weer veel bezoekers welkom te mogen heten.

Gedachtenisbijeenkomst Levende Namen

Wanneer?                             zondag 27 oktober van 17.00 uur tot 20.00 uur

Waar?                                    Nieuwe Begraafplaats, Zutphenseweg 104,
7241 SE Lochem

Voor meer informatie          www.levendenamen.nl