Bijeenkomsten adventsretraite ‘Zie wat je hoort’

Adventsretraite 2019  ‘Zie wat je hoort’

Je voorbereiden op het Kerstfeest door meer aandacht voor het gebed.

Met behulp van het internet. Het klinkt misschien wat vreemd, maar je zou het eens moeten proberen. Velen, katholiek en protestant, gingen je voor…
Elke retraite is een innerlijke reis. Zo ook deze retraite. Waarheen deze reis je zal leiden is nog niet bekend. Het is heel goed mogelijk dat je wordt verrast of aangemoedigd, uitgedaagd of geprikkeld door wat er gebeurt. Je kunt verbaasd of angstig worden: misschien laat God doorschemeren dat je een nieuwe richting moet inslaan in je leven – denk aan Maria bij de aankondiging van Jezus’ geboorte. Door je gebed vol te houden met een open geest en een groot hart, kom je tot innerlijke rust. God is een God van vertroosting en wacht op het moment waarop Hij je genadig kan zijn (2 Kor 1, 3; Jes 30, 18)

 

Dagelijks krijg je om 18.00 uur een tekst voor de volgende dag in je mailbox.
Je kunt de retraite in je eentje doen, maar het kan je helpen en stimuleren om iets van wat je meemaakt tijdens de retraite, met anderen te delen.
Na onze goede ervaringen van vorig jaar organiseren we ook deze keer weer een uitwisselingsgroep samen met de deelnemers uit Zutphen.
Je bent van harte welkom op de woensdagavonden 4, 11 en 18 december van 19.30-21.00 uur in de Wijngaard.
Deze retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. De teksten van “Zie wat je hoort” werden geschreven door de jezuïet Dries van den Akker.
Inschrijven kan door je mailadres op te geven op de website:
www.ignatiaansbidden.org. Hier vind je ook meer informatie.
Als je al eerder meegedaan hebt, hoef je je niet op te geven. Je krijgt de teksten dan automatisch toegestuurd.
Voor deelname aan de uitwisseling graag een mail naar ds. Ronald Heins, heins@pknzutphen.nl of Anneke van der Werff- Verbraak: avdwerffverbraak@gmail.com