Groene creatieve vingers….

Workshop ‘Schikken bij de Advent’
Uit bijna alle geloofsgemeenschappen waren op 22 november jl. dames naar Steenderen gekomen. Het is al voor het 5e jaar op rij dat de verschillende bloemschikgroepen uit de parochie elkaar treffen voor een workshop. Dit keer in Het Kerspel. Het enthousiasme is groot en de belangstelling groeiend. Gerda Vredegoor en Annie Borgonjen hebben alles uitstekend voorbereid met coördinator Christien te Stroet: schalen, lichtjes, standaards, oase, lint, draad etc. Voor ieder kerkgebouw is er een standaard met vier lichtjes of kaarsen beschikbaar als basis voor een adventsschikking. In het midden een amaryllisbol om de verwachting richting Kerst te symboliseren. Daarnaast is er ruimte om uit te wisselen, een extra schikking te maken voor de Mariakapel of thuis.
Terwijl de gastvrouwen nog gauw even hun meegebrachte boterham naar binnen werken komen de eerste deelnemers binnen met allerhande groen, messen en tangen. Al snel vult de ruimte zich volledig. De begroeting is hartelijk, de koffie is bruin en de geloofsgemeenschap Steenderen heeft voor speculaas gezorgd. Voor de meeste dames is het een leuk weerzien.
Parochiemedewerkster Gerry Spekkink geeft de aftrap met een terugblik op de verbeelding bij Allerzielen. Vorig jaar was dat het thema van de parochiële workshop. In Vorden en Borculo is daar dit jaar nog eens extra aandacht aan besteed. Na een inleiding over de Advent en een gedicht geeft Gerry het woord aan Christien. Zij neemt de deelnemers met een voorbeeldschikking mee in de symboliek rondom Advent.
En daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan! Het is gezellig werken en in no time zijn de prachtigste adventsstukken te bewonderen. Na het opruimen wordt nagepraat onder het genot van nog een kopje koffie of thee en worden vervolgafspraken gemaakt. Want tradities zijn er om aan vast te houden. Daarom is er opnieuw gelegenheid om tussen Kerstmis en de jaarwisseling twee van onze parochiekerken in kerstsfeer te bezoeken. Dit jaar zijn dat Hengelo en Keijenborg met als datum: vrijdagmiddag 27 december. Doel: elkaar inspireren op het gebied van kerstversiering. De jaarlijkse workshop zal volgend jaar plaatsvinden op vrijdag 28 augustus in Keijenborg rondom het thema ‘’verbondenheid”.
Het was weer een geslaagde middag! Met dank aan de dames van de bloemengroep Steenderen.
Christien te Stoet, coördinator liturgische bloemschikgroepen Gerry Spekkink, parochiemedewerkster