Thuis palmpasen vieren met kinderen

Nu de palmpasenvieringen in de kerk niet kunnen doorgaan en er ook geen palmpasenoptocht is, zijn er veel mogelijkheden thuis palmpasen te vieren.

 

-Vertel de kinderen het verhaal van de intocht in Jeruzalem.
  (Lucas 19, 28-40)
– Maak met de kinderen een palmpasenstok (kijk in Onderweg nr. 3 op blz 16 voor de symbolische betekenis van de palmpasenstok)
– Maak met de kinderen een gebed

 

 

-Bak samen met de kinderen een broodhaantje

Recept: ingrediënten (voor 8 haantjes):
500 g bloem
10 g gedroogde gist of 25 g verse gist
3 dl melk
50 g boter
½ eetlepel zout
3 eetlepels suiker
1 ei

Bereiding:
Los de gist op in de lauwwarme melk (niet boven de 30°C). Meng de bloem, zout en suiker in een kom. Maak in het midden een kuiltje en giet de opgeloste gist daarin. Roer vanaf de randen het meel door het vocht en roer tot een deeg. Snijd de boter in dunnen plakjes en voeg deze toe. Kneed het deeg tot het van de handen loslaat en stevig, soepel en elastisch aanvoelt. Bestrooi een oppervlak met bloem en kneed met de muis van de hand. Draai het deeg daarbij af en toe een kwartslag. Leg het terug in de kom, bedek het met een vochtige doek en laat het op een warme plaats 3 tot 4 uur rijzen tot het dubbele volume. Verdeel het gerezen deeg in 8 stukken en rol elk deegstukje tot een rol van ca. 18 cm. Leg de rolletjes in een U-vorm op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte voor het rijzen. Knip de beide uiteinden 2 keer in voor de kam en de staart. Maak een gaatje voor het oog en stop er een krent in. Bestrijk de haantjes voor het bakken met een losgeklopt ei. Bak de haantjes 25 minuten in een op 220 °C voorverwarmde oven. Smakelijk!

Bron: Brugge T. en Vos G., Hemelse spijzen,