Stress over geld door Coronacrisis? SHM Zutphen staat klaar voor advies

Financiële problemen liggen bij veel mensen op de loer door de Coronacrisis. Schuldhulpmaatje Zutphen bereidt zich voor op extra hulpvragen en roept mensen op niet te lang te wachten met het vragen om advies en ondersteuning. “Als je er op tijd bij bent, is het makkelijker om uit problemen te komen of te blijven. Schuldhulpmaatje is onafhankelijk, en je bent en blijft zelf de baas over je geld.”, aldus Gidie Ritzerveld, coördinator van Schuldhulpmaatje. “Inmiddels hebben we ontdekt dat ook op afstand, met telefoon, whatsapp en beeldbellen, we mensen prima kunnen helpen.”

SHM Zutphen is ook op zoek naar nieuwe maatjes: “Voorlopig kunnen we nog goed extra vragen opvangen en staan een paar mensen klaar om de training tot schuldhulpmaatje te volgen. Voor de toekomst hebben we meer mensen nodig. Schuldhulpmaatje landelijk is druk bezig de trainingen hiervoor coronaproof te ontwikkelen.”

Voor nu wil Gidie het volgende nog kwijt: “Op de website van het Nibud staat een superhandig  stappenplan voor iedereen die zijn rekeningen wil kunnen blijven betalen als inkomsten verminderen. “Juist als de stress over geld nog niet te hoog is opgelopen, lukt het nog om aan de slag te gaan hiermee.”

Voor meer informatie: gidie.schuldhulpmaatje@gmail.com Telefoon Gidie Ritzerveld: 06-83039005 www.schuldhulpmaatjezutphen.nl www.schuldhulpmaatje.nl www.nibud.nl