WAT EEN KAARTEN!

De titel geeft precies aan hoe ik mij voelde op de dag dat het precies vijfentwintig jaar geleden was dat ik door kardinaal A. Simonis tot priester werd gewijd. Door de coronacrisis hebben we het groots vieren maar uitgesteld naar volgend jaar. Maar je moet natuurlijk wel de eucharistie vieren op die dag, maar hoe? Dan maar gewoon in Zutphen, en iedereen begon mee te werken. Collega’s dachten mee, de koster was er natuurlijk en de cantores onder leiding van Joop van Goozen waren bereid om van de viering iets feestelijks te maken. Het werd extra feestelijk dat mijn collega’s aanwezig waren en ons parochiebestuur. Het werd voor mij een onvergetelijk gebeuren, daarvoor dank!

Ja, en dan die vele kaarten en brieven, mailtjes en facebook felicitaties. Ik wist soms gewoon niet hoe ik kijken moest. Alleen maar warme bewoordingen en wensen mocht ik lezen.  Met Afke heb ik geprobeerd ze allemaal op de tafel te krijgen in mijn werkkamer, maar dat is eenvoudigweg niet gelukt. Het waren er teveel! Daarom is het is echt onmogelijk om iedereen persoonlijk hiervoor te bedanken. Dat doe ik wel als ik u allen weer mag ontmoeten in de verschillende geloofsgemeenschappen. Het werd dus een dag die je nooit zult vergeten. En nu verder en ik hoop nog lang in jullie midden te mogen werken als jullie pastoor.

Vrede en alle goeds,

Pastoor Harry Scheve