Fietsroute “Langs kerken, kruisen en kapelletjes”in Zieuwent en omgeving

Sinds 25 juli is de Oost-Achterhoek een opmerkelijke fietsroute rijker! Een zorgvuldige voorbereiding door een enthousiaste werkgroep heeft uiteindelijk geleid tot de route ‘Langs kerken, kruisen en kapelletjes’. Een gezamenlijk initiatief van de Geloofsgemeenschap H. Werenfridus en Oudheidkundige Vereniging Zuwent is uitgegroeid tot een fietstocht van 25 km. Men leidt de fietser vanaf het kerkplein in Zieuwent langs religieus erfgoed van kerkdorp Zieuwent en omgeving. Ook de O.L.Vrouw van Lourdeskerk in Mariënvelde is in de route opgenomen.

 

Opnieuw laten Achterhoekers zien, dat kleine dorpskernen gastvrij, betrokken en springlevend zijn en oog hebben voor het erfgoed van hun voorouders. Goed overleg en samenwerken voor behoud van al dat moois is belangrijk en dat dragen ze ook uit! “Het toerisme is, zeker in deze tijd, van wezenlijk belang om Oost Gelre en zijn mooie kerkdorpen op de kaart te zetten. Deze route draagt hieraan vanaf nu een mooi steentje bij.”

De route is voor € 1,- te koop bij de VVV’s in Lichtenvoorde en Groenlo.
In Zieuwent kunt u de route verkrijgen bij Eetcafé Het Witte Paard, gelegen aan het kerkplein en de Spar supermarkt aan de Dorpsstraat.