Afscheid kardinaal Simonis

Op woensdag 9 september zal de kist met het lichaam van kardinaal Simonis, emeritus aartsbisschop van Utrecht, vanuit Voorhout (Zuid-Holland) naar de Sint Catharinakathedraal in Utrecht overgebracht worden. De kist zal rond 11.00 uur bij de kathedraal aankomen. Op dat moment zullen in vele parochiekerken in ons aartsbisdom de klokken luiden.

In de kathedraal zal op 9 september om 12.00 uur een gebedsviering zijn, waarna mensen tot 20.00 uur de mogelijkheid hebben om afscheid te nemen van kardinaal Simonis. Vanwege het coronavirus ligt er geen condoleanceregister, mensen kunnen wel zelf een boodschap meenemen en achterlaten. Verschillende mensen zullen die woensdag zorgen voor een voortdurende biddende en wakende aanwezigheid in de kathedraal.

De uitvaartplechtigheid op donderdag 10 september om 11.00 uur is vanwege de huidige coronamaatregelen alleen toegankelijk voor genodigden.  De plechtigheid wordt live uitgezonden door KRO-NCRV op NPO2. Hoofdcelebrant is kardinaal Willem Eijk. De preek zal worden verzorgd door mgr. Gerard de Korte, bisschop van Den Bosch.