Lintjesregen 2021

Het heeft de Koning behaagd……

Ook dit jaar heeft een aantal parochianen een Koninklijke onderscheiding ontvangen, mede vanwege hun activiteiten voor onze parochie.

Frans Geurtsen (72 jaar, Hengelo) Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Is al 12 jaar een bevlogen voorzitter van Oudheidkundige Vereniging Hengelo. Denkt als lid van Vitale kernen mee over de leefbaarheid in de dorpskern. Daarnaast al 40 jaar actief bij de Katholieke Kerk (Willibrord Gemeenschap) in Hengelo. Probeert met Stichting Rond um Hengel een aansluitend netwerk van wandelpaden te creëren die er vroeger lagen.

José Bosman-Halman (66 jaar, Brummen) Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Bosman-Halman heeft zich al vele jaren op verschillende manieren voor de samenleving ingezet. Ze is sinds 2002 vrijwilligster bij de Zonnebloem, waar ze vele vakanties en uitjes voor gehandicapten verzorgt en meegaat als verpleegkundige. Ook is ze bestuurslid van de Andreasmarkt Brummen. Daarnaast is ze sinds 2010 geestelijke verzorgster bij Sutfene. Zij begeleidt en verzorgt vele bedevaartstochten naar Lourdes.

Cor Weerkamp (79 jaar, Zutphen) Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Vrijwilligerswerk en Cor Weerkamp zijn in één adem te noemen. In de jaren 90 speelde Cor Weerkamp als voorzitter Jeugdzaken een belangrijke rol in het opzetten en professionaliseren van de jeugdopleiding van De Graafschap. Daarnaast was Weerkamp voorzitter van Kegelen is Kunst (K.I.K.),  bestuurssecretaris bij de KBO Zutphen en oprichter en voorzitter van het jongerenkoor Sint Jan Zutphen. In 1997 bouwde Weerkamp als missiewerker in Nicaragua zes weken aan een school.

Allen van harte gefeliciteerd!