Toren van de St. Jan in Zutphen beklimmen

Vanaf zaterdag 3 juli a.s. zal zowel de kerk als de toren van de H. Johannes de Doperkerk in Zutphen elke zaterdag open zijn voor bezoekers. De kerk is open van 12.00 uur tot 16.00 uur, en op de halve uren kunt u onder begeleiding van een gids de toren beklimmen, de klokkenzolder bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht. Voor het maximale aantal bezoekers worden de richtlijnen van het RIVM aangehouden.

In de jaren vóór de coronapandemie was in de zomermaanden op zaterdagen alleen de kerk open. De openstelling werd georganiseerd door de Stichting Vrienden van de kerk St. Jan de Doper en haar orgel. Vanaf 3 juli gebeurt de openstelling door gidsen van de Monumentengidsen Gilde Zutphen. Deze organisatie verzorgt ook de openstelling van de Burgerzaal en de Wijnhuistoren.

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de organisatie wordt zeer op prijs gesteld.