Voorbereiding Eerste Heilige Communie Joppe, Lochem, Vorden en Zutphen

Eerste Heilige Communie
Vorig jaar, op 3 februari en 8 maart, zijn we voortvarend van start gegaan met een ouderavond en de eerste bijeenkomst met 16 kinderen uit Joppe, Lochem, Vorden en Zutphen. Ook de eerste opzet voor de viering is gemaakt. De eerste verhalen, liedjes en werkstukken zijn verteld, gezongen en gemaakt en toen kwam er een heel lange pauze. Iedereen weet dat dat gekomen is door de coronapandemie.
Intussen hebben we weer plannen gemaakt voor het vervolg van de voorbereiding. De datum voor de viering, waarin deze 16  kinderen hun Eerste Heilige Communie ontvangen, is nu vastgesteld op zondag 17 oktober 2021 om 10.00 uur in de Christus Koningkerk in Vorden.
In september gaan we beginnen met een ouder/kindavond en daarna de bijeenkomsten voor de kinderen op verschillende zondagen. Thuis zijn de kinderen al druk bezig om een groot hart te versieren, waarop hun foto geplakt zal worden en dat tijdens de viering in de kerk zal Staan. En het lied “Wees een licht voor alle mensen” zullen de kinderen zeker al vaak zingen.
We hopen dat alles dit keer goed zal gaan en dat deze groep kinderen een licht mogen zijn voor de mensen om hen heen. Tijdens de voorbereiding, maar ook gewoon dagelijks in hun omgang met alle mensen om hen heen.

Namens de werkgroep communievoorbereiding,
Gerry te Walvaart