Een avond met Huub Oosterhuis

Op maandagavond 25 oktober a.s. komt Huub Oosterhuis, samen met de componist Antoine Oomen en zijn dochter Heleen, in de Gudulakerk in Lochem.

We zijn heel blij dat dat Huub Oosterhuis op 25 oktober naar Lochem komt. Na een kennismaking zal hij ons kort vertellen wat hem na aan het hart ligt. ‘En toch!’ en ‘Liefde doen’ zijn kerngedachten van hem. Aan de piano begeleid door Antoine Oomen, componist van veel melodieën van liederen van Huub Oosterhuis, waaronder ‘Licht dat ons aanstoot in de morgen’, zullen wij enkele liederen van hem zingen. Verder zullen Huub Oosterhuis (spreekstem), Antoine Oomen (piano), Heleen Oomen en Mark Walter (zang) deze avond de ‘Abrahamcyclus’ uitvoeren.

De ‘Abrahamcyclus’, door Huub Oosterhuis en Antoine Oomen samen geschreven, bestaat uit tien gedichten over Abraham, Isaak, Ismaël, Sara en Hagar, en is door Antoine Oomen op muziek gezet voor twee zangstemmen, spreekstem en piano. De ‘Abrahamcyclus’ is nog maar twee keer eerder uitgevoerd, een keer in de St. Bavokerk in Haarlem en een keer in de Elisabethkapel van Ekklesia de Zijp in Arnhem.

 

Voor deze mooie en beslist zeer bijzondere avond, die u niet mag missen, is iedereen van harte welkom! Kom dus 25 oktober naar de Grote of Sint Gudulakerk, Markt 1 in Lochem. De avond begint om 20.00 uur precies. Wij vragen u om ruim op tijd in de kerk aanwezig te zijn. Onder het napraten na afloop is er voor iedereen een glaasje wijn of fris. De toegang is gratis! Het is wel wenselijk dat u aan het einde van de avond bij de uitgangscollecte aan de kosten van de avond bijdraagt. Neemt u daarvoor contant geld mee? Wij verheugen ons op een onvergetelijke avond.

De meest actuele informatie over de ‘Avond met Huub Oosterhuis’ vindt u op de website van de Protestantse Gemeente Lochem (www.kerklochem.nl). Kijk vooral vlak voor 25 oktober op deze site voor het laatste nieuws. In verband met Covid-19 kunnen er immers op het laatste moment aanpassingen en/of beperkingen zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Wim Boelens, contactpersoon Protestantste Gemeente Lochem, telefoon 0575 – 491 123; e-mail wjboelens@boelens.net.