Kliederkerk start weer op!

Na 2 jaar starten we weer met een nieuwe kliederkerk voor Hengelo en omgeving! Misschien kent u het nog, misschien ook niet. Kliederkerk wordt georganiseerd door een werkgroep van enthousiaste vrijwilligers uit de Protestantse kerk Hengelo en de RK kerken uit Hengelo en Keijenborg. Uitgangspunt van de vieringen is om op een creatieve manier samen de betekenis van Bijbelverhalen te ontdekken. Kliederkerk is speciaal voor het hele gezin, zelfs opa en oma, vriendjes en vriendinnetjes mogen mee. Ook aan de jongsten is gedacht: er is een peuterhoek met speelmateriaal aanwezig. Stilzitten is er niet lang bij, want we zijn actief bezig!

Een kliederkerk duurt 2 uur en er zijn 3 onderdelen:
Samen ontdekken: een uur kiezen uit creatieve activiteiten en spelvormen.
Samen vieren: een kort vier moment waarin gedeeld wordt wat er gedaan, beleefd en gemaakt is.
Samen eten: met een hapje en een drankje is het tijd om ook gezellig elkaar te ontmoeten (naar een high-tea idee).

De volgende kliederkerk is zondagmiddag 13 maart 2022 in de Remigiuskerk, Kerkstraat 42 in Hengelo Gld. met als thema ‘David en Goliath’. Om 14.10 uur openen we de deuren om iedereen welkom te heten. Om 14.30 uur starten we met het vertellen van het verhaal van David en Goliath en een uitleg van de verschillende activiteiten. Misschien ben je graag creatief bezig: stenen beschilderen, een ketting- of sleutelhanger maken, een wapenuitrusting knutselen, tekenen op groot formaat. Of ben je liever actief? Dan kun je een parcours lopen op basis van vertrouwen, een mini katapult bouwen, opmeten hoe groot jij bent, met reuzevoeten lopen. Dit zijn enkele voorbeelden van de activiteiten, je kiest zelf wat en hoeveel je gaat ontdekken.
In de korte viering delen we wat er gedaan is en beleefd. Daarna is het tijd om na te praten onder het genot van een kop koffie/thee/ranja en verschillende hapjes.

NB: Dit alles onder voorbehoud van de op dat moment geldende corona maatregelen.

Iedereen is van harte welkom!

In verband met de inkopen is opgeven heel fijn. Dat kan door een mailtje te sturen naar kliederkerkhengelokeijenborg@gmail.com of via een Messenger bericht op Facebook: Jeugdwerk kerk Hengelo gld.