Stille tocht om vrede

In de ‘Stille tocht’ op Goede Vrijdag in Vorden nemen we letterlijk het kruis op. De ‘Stille tocht’ gaat vooraf aan de passieviering van 15.00 uur in de Christus Koningkerk.

Tijdens de ‘Stille tocht’ herdenken we niet alleen de miljoenen slachtoffers wereldwijd van het coronavirus, maar ook de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Tijdens de ‘Stille tocht’ bidden we om vrede en vragen we aandacht voor de mensen die lijden onder de oorlog in Oekraïne. Meer dan ooit is solidariteit nodig met de mensen die door het oorlogsgeweld huis en haard moeten verlaten en van wie familieleden het leven laten.

De tocht van ca. 1 km door het centrum van Vorden is voor iedereen te doen. De ‘Stille tocht’ begint op Goede Vrijdag 15 april om 14.30 uur op het kerkplein van de Christus Koningkerk. De tocht gaat vervolgens richting de dorpskerk en eindigt weer op het kerkplein van de Christus Koningkerk.

Voor alle slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne zal er symbolisch een kruis worden meegedragen. U kunt gele en blauwe bloemen meebrengen om uw solidariteit met de slachtoffers van deze oorlog kenbaar te maken. De bloemen kunnen na afloop bij het kruis op het kerkplein worden gelegd.

We hopen dat velen in deze ‘Stille tocht’ voor vrede meelopen. Ook vrijwilligers die het kruis helpen dragen, zijn van harte welkom.