Zingen: om vrede, om heelwording in Oekraïne

Zaterdag 23 april om 19.00 uur  In Willibrorduskerk te Ruurlo

Een speciale bijeenkomst waarin we met liederen en verhalen uit Oekraïne onze nabijheid en betrokkenheid met de mensen aldaar willen tonen en ze zo een hart onder de riem te steken. Vrede is nog ver…! Maar iedereen wil dat er Vrede komt. Dat er een einde komt aan het geweld en de vernietiging van een land en een volk.  We willen zingen, kaarsen aansteken en luisteren naar de verhalen van de vele ontheemden en we staan stil bij de vele slachtoffers, gedood om ……  Een agressor van de macht!

Met onze liefdevolle intentie willen wij een bijdrage leveren aan het proces van heel wording. Licht brengen, een lichtend voorbeeld zijn.
Juist door te luisteren naar de ervaringsverhalen van hen die gevlucht zijn uit de oorlog, door de aandacht en zorg voor hen kunnen we een beetje
helen van wat gebroken is.

Op verschillende manieren proberen mensen in ons land er te zijn voor de mensen die gevlucht zijn voor de oorlog in Oekraïne.  Het is hartverwarmend om te zien dat mensen in beweging komen, van jong tot oud.
Zelfs kinderen zamelen met hun kleine acties geld in, kortom er gebeurt heel veel goeds. Die liefde brengt de vrede dichterbij.
We vertrouwen erop dat wijsheid en liefde het gaan winnen van haat en verderf.  De liederen en de muziek zullen worden verzorgd door:
Yvon Taken, Jose Hukker, Margriet te Morsche en Harry Steenvoorden.

Iedereen is welkom om zo de Oekraïners onze steun te betuigen.

We sluiten samen af met het lied: Dona Nobis Pacem (geef Vrede)

Uw vrijwillige bijdrage is bestemd voor Oekraïne.