Op bedevaart naar Lourdes

Door het coronavirus is reizen naar het buitenland een tijdlang niet mogelijk geweest. Maar nu de ontwikkelingen zich ten goede hebben gekeerd en buitenlandse reizen weer tot de mogelijkheden horen, is de Lourdeswerkgroep gestart met de voorbereidingen voor een 9-daagse familiereis per touringcar van zaterdag 22 oktober t/m zondag 30 oktober 2022.

In oktober dit jaar biedt de parochie u de mogelijkheid om op bedevaart naar Lourdes te gaan. In de herfstvakantie (van zaterdag 22 oktober t/m zondag 30 oktober) zullen wij ‘s ’nachts per touringcar (met twee chauffeurs!) naar de bedevaartplaats Lourdes rijden. Deze familiereis is geschikt voor zowel gezinnen als ouderen. De groepsreis wordt verzorgd door de met bedevaartreizen naar Frankrijk bekende reisorganisatie.
De Lourdeswerkgroep onder leiding van geestelijk verzorger Riekje Rijk zorgt voor de reisbegeleiding, ook het pastorale gedeelte ervan. Met een minimum van 35 reizigers, inclusief de begeleiding, is het mogelijk deze reis te maken. Er is geen medische begeleiding aanwezig, maar wel hulp bij het plaatsen van de koffers en het inchecken in de hotels.

  • De reissom bedraagt € 750,00 per persoon op basis van volpension De toeslag voor een éénpersoonskamer is € 120,00.

De reissom is inclusief

  • vervoer per luxe touringcar Comfort Class voorzien van alle faciliteiten
  • 6 overnachtingen in een goed hotel in Lourdes op basis van volpension
  • toeristenbelasting
  • opstapplaats in Zutphen
  • reserveringskosten

De reissom is exclusief

  • reis- en ongevallenverzekering
  • annuleringsverzekering
  • entreegelden/excursies
  • calamiteitenfonds à € 2,50 per deelnemer

In Lourdes is er natuurlijk aandacht voor het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, het gebied rond de Grot van Massabielle. We zullen verschillende kerken bezoeken, waaronder de grote basiliek van Pius X. Tevens is er een viering bij de grot en zullen wij de licht- en sacramentsprocessie bidden en lopen. Ook gaan wij een dag de Pyreneeën in om te genieten van de mooie bergachtige omgeving.

Informatieavond

Voorafgaand aan de reis is er een informatieavond. Deze zal gehouden worden op maandag 20 juni 2022 in de parochiezaal van de Christus Koningkerk, Het Jebbink 8 in Vorden.
Aanvang 19.30 uur.
Heeft u nog vragen, dan kunt u deze mailen naar Paulien van de Vaart, e-mail: paulien0908@live.nl of bellen naar Huub Winkeler, telefoon 06 - 537 098 93.
Uw eventuele vooraanmelding kunt u doorgeven via genoemd mailadres. De officiële aanmeldingsmogelijkheid volgt later.
Uiteraard wordt deze reis georganiseerd onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond het coronavirus! Datum, reistijden en prijzen zijn daarom onder voorbehoud.

Namens de Lourdeswerkgroep,
Huub Winkeler