Brede Dak in Zutphen en Ruurlo genomineerd voor de Ariëns Prijs voor Diaconie 2022

 

 

De Ariëns Prijs voor Diaconie wordt in 2022 voor de zevende keer uitgereikt. Het Aartsbisdom Utrecht en de Stichting Het Ariëns-Comité vragen uw medewerking om de Ariëns Prijs 2022 opnieuw tot een diaconaal feest te maken.

Voor de winnaars is er een geldbedrag en een kunstwerk. Elk genomineerd initiatief ontvangt een aandenken. “Tegelijk zijn alle voorgedragen initiatieven winnaars, want diaconie en caritas komen zo in het volle licht te staan,” aldus de organisatie. De jury heeft de goede gewoonte om alle genomineerden persoonlijk te bezoeken om zo uit de eerste hand een goede indruk te krijgen van het diaconale initiatief. Vanuit het bezoek en het gesprek ontstaan verhalen, die gebundeld gaan worden in het diaconale boekje Ariëns Prijs voor Diaconie 2022.

De herinneringsplaquettes voor alle genomineerden van zes edities Ariëns Prijs voor Diaconie (foto Hub Crijns)

Tot de genomineerde initiatieven behoort ook het Brede Dak in Zutphen en Ruurlo
Het oudste maaltijdproject in Zutphen, dat in 2022 aan zijn 24ste seizoen begonnen is en sinds ook actief is in Ruurlo, gaat ui van de geloofsgemeenschap: “Het Brede Dak”. Vrijwilligers bieden elke maand een open huis en een warme maaltijd aan allen die daar behoefte aan hebben. Er is elke keer p[laats voor ongeveer 30 gasten. Er heeft zich een vast groep gevormd van met name ouderen. Valt er iemand af, vaak door overlijden, dan is er weer plaats voor een nieuwe gast. In Zutphen (en nu ook in Ruurlo) zijn ongeveer tien vrijwilligers rond de maaltijden actief.

De uitreiking van de Ariëns Prijs vindt plaats op zaterdag 22 oktober 2022 in het Titus Brandsma Huis te Deventer (Colmschate). Naast de Ariëns Prijs voor Diaconie wordt dan ook de PublieksPrijs uitgereikt.

Voor de publieksprijs kunt ook u uw stem uitbrengen! Via deze link komt u terecht bij de stembus. U kunt stemmen tot 15 oktober.

Van harte aanbevolen!
De actie wordt ondersteund door het parochiebestuur en pastoraal team!