Bezinnend op weg naar Kerstmis

In onzekere, donkere tijden kan een klein lichtje zoveel betekenen
als het te donker wordt om je heen.

Er is veel gaande in de wereld en in ons eigen leven. Veel is onzeker. Veel problemen vragen onze aandacht en energie, maar de complexiteit en hoeveelheid ervan werken verlammend. Wat moet ik doen, wat kan ik doen?

Een moment van bezinning schiet er in onze hectische tijd vaak bij in. Dan is het fijn om iets aangereikt te krijgen, iets kleins dat groots kan werken. Een mooie tekst, een glimlach, een helpende hand. Een gedachte die een andere licht werpt op de situatie. Even stilvallen om een beeld, een woord of een gedachte op je in te laten werken kan je helpen je eigen innerlijk te verrijken, je zoektocht in geloof te verdiepen. Het kan je ook rust geven, je inspireren om je leven meer kleur te geven.

In de adventstijd, van 27 november 2022 tot en met 6 januari 2023, willen wij, Marga Engelage en Eveline Struijk, u via de mail elke dag een gedachte, een beeld, lied of inspirerende tekst aanreiken. Marga Engelage is voormalig pastoraal werker van de parochie HH. Twaalf Apostelen en Eveline Struijk is predikant van de protestantse gemeente Eibergen-Rekken.
Wilt u deze mails ontvangen? Aanmelden kan via het opgaveformulier. Na aanmelding ontvangt u elke dag een bezinningsmail in uw postvak.
Als u afgelopen voorjaar de bezinningsmails op weg naar Pasen heeft ontvangen en als uw e-mailadres hetzelfde is gebleven, hoeft u zich niet opnieuw aan te melden. Eind november krijgt u dan vanzelf weer bericht van ons.
Heeft u geen computer of e-mailadres maar wilt u wel de bezinnende teksten ontvangen, dan kunt u misschien uw zoon, dochter of vriend(in) vragen de mails te ontvangen en voor u te printen. Wilt u bij aanmelding dan zowel uw eigen naam en woonplaats doorgeven, alsook het e-mailadres waarnaar we de mail moeten sturen?
Wij zien uit naar uw aanmeldingen!

 

Een hartelijke en inspirerende groet van
Marga Engelage en ds. Eveline Struijk