We gaan naar Lourdes! Gaat u ook mee?

We gaan naar Lourdes! Gaat u ook mee? 

Miljoenen pelgrims reizen jaarlijks af naar misschien wel het bekendste pelgrimsoord ter wereld, de plek waar Maria in 1858 maar liefst 18 keer verscheen aan de eenvoudige Bernadette Soubirous. Met een groep parochianen nemen we van 28 april t/m 5 mei deel aan de bisdombedevaart naar Lourdes.

 

Op 31 januari jl. was er een informatieavond over de bisdombedevaart naar Lourdes. Inmiddels hopen we met ongeveer 20 mensen van onze parochie naar Lourdes te gaan en ons daar aan te sluiten bij de andere parochies uit het aartsbisdom. Vanuit onze parochie gaat pastoraal werker Carin Timmerman mee als geestelijk begeleider. In Lourdes, bij Maria, vieren we met elkaar ons geloof, gaan we net als Bernadette bij de grot bidden, maken we samen de lichtprocessie mee en bezoeken we in de ondergrondse kerk van Pius X de internationale hoogmis. Hier komt de wereldkerk samen om op een bijzondere wijze de eucharistie te vieren. Samen met andere parochianen op bedevaart gaan, past helemaal bij het thema van de startviering in september 2022 en van de Actie Kerkbalans: ‘Verbinden en vernieuwen’. 

 

We verheugen ons als ook u aan de bisdombedevaart wilt deelnemen. Inschrijven is tot 15 maart 2023 mogelijk. De pelgrimstocht naar Lourdes kan uw leven verrijken. 

Wat moet u weten over de bisdombedevaart? 

  • We vertrekken op vrijdag 28 april aan het eind van de middag met de bus uit Vorden en komen de volgende dag rond de lunch in Lourdes aan.  
  • In Lourdes verblijven we zes nachten in een 3-sterrenhotel met volpension. We maken alle plechtigheden mee, maar daarnaast is er ook genoeg ruimte in het programma voor een eigen invulling van de tijd.  
  •  Tijdens ons verblijf in Lourdes maken we een schitterende tocht door de Pyreneeën, waar we van Gods prachtige schepping kunnen genieten. De excursie naar de Pyreneeën is bij de prijs inbegrepen.
  •  Op vrijdagavond 5 mei nemen we afscheid van Lourdes en stappen we in de bus om op zaterdagmiddag 6 mei thuis te komen.  

De kosten voor de reis zijn 795,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.
De toeslag voor een éénpersoonskamer is € 180. U kunt ook per vliegtuig naar Lourdes. In dat geval gaat het om een reis van 29 april t/m 4 mei en bedragen de kosten € 995,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.