Workshop Groene Vingers

Eindelijk was het dan zover….

Op 10 februari kwam een aantal dames van de parochiële bloemschikgroepen weer eens bij elkaar. Door verschillende omstandigheden was dat lang niet gebeurd. In het najaar van 2019 was de laatste workshop geweest en was nog een bezoek gebracht aan een tweetal kerken in kerstsfeer. Daarna was het stil geworden…. De workshops werden gemist….

Om één uur stond in het Willibrordhuus in Hengelo die vrijdagmiddag de koffie en de thee klaar, en allerhande materiaal voor het maken van een altaartafelstuk. De gastvrouwen hadden er veel werk van gemaakt.

Niet lang daarna arriveerden de deelnemers. Het weerzien was hartelijk en levendig. De deelnemers waren hoorbaar en zichtbaar in hun element. Na zoveel tijd was er dan ook voldoende stof om bij te praten.

Om half twee opende parochiemedewerker Gerry Spekkink de middag met een woord van welkom en een gebed. De workshop stond onder leiding van Christien te Stroet. Zij wist helder uit te leggen waar op gelet moet worden bij het maken van een altaartafelstuk.

En toen was het tijd om aan de slag te gaan. Elke deelnemer was voorzien van een schaal met oase en een vaas met rozen of tulpen. Bijkomend materiaal was centraal beschikbaar of was zelf meegebracht. In een mum van tijd werden met groene creatieve vinger van alle materialen samen prachtige altaarstukken getoverd.

Tijdens het schikken werd de groep verrast door bezoek en belangstelling van pastoraal werker Carin Timmerman, die haar waardering niet onder stoelen of banken stak. De eindresultaten mochten dan ook gezien worden. Sommige zouden rechtstreeks naar de kerk gaan. Onder het genot van een drankje werden elkaars creaties bewonderd.

 

Bij dit harmonieuze geheel ontstond het idee om een volgende workshop niet rondom een bepaald thema, maar rondom een bepaalde gelegenheid te organiseren. De startviering zou een uitermate geschikt moment zijn om alle creativiteit tot zijn recht te laten komen. Omdat de maand september een weelde aan bloemen biedt, zou kleurrijk geschikt kunnen worden. Carin weet te vermelden dat dit jaar de startviering in Zutphen zal plaatsvinden.

Besloten wordt dan ook de donderdagmiddag ervoor, op 31 augustus, een volgende workshop te houden in Zutphen. Om alvast te noteren! Een uitnodiging volgt t.z.t.

We kijken terug op een gezellige en geslaagde middag. Met dank aan de bloemengroep Hengelo en in het bijzonder aan Christien te Stroet (coördinator).