Heiligenbeeldenmuseum Met vallen en opstaan

Lezing over het kruisbeeld

Op zaterdag 27 mei om 14.00 uur zal de kunstenaar en verzamelaar van kruisbeelden, \ Wim de Mul uit Nijmegen, een lezing over het kruis(beeld) houden waarbij veel voorwerpen worden getoond. Voor deze lezing dient u zich aan te melden via info@heiligenbeeldenmuseum.nl

Thematentoonstelling “Met vallen en opstaan”

Voor het Heiligenbeeldenmuseum in Kranenburg is 2023 een heel bijzonder jaar. Het museum viert dit jaar namelijk haar 25-jarig bestaan. Op zaterdag 1 april 2023 opent het museum in Kranenburg haar deuren met een tentoonstelling die het thema “Met vallen en opstaan” heeft meegekregen. Enerzijds wordt stilgestaan bij de ontwikkelingen van het museum in de afgelopen 25 jaar, anderzijds wordt in nauwe samenwerking met Wim de Mul, de kunstenaar en verzamelaar van kruisbeelden, een bijzondere expositie ingericht, waarin het kruis in al zijn vormen wordt belicht. Een nieuwe jubileumfilm brengt zowel het 25-jarig jubileum als het thema op verrassende wijze in beeld. Daarnaast worden in de loop van het museumseizoen extra activiteiten georganiseerd. Deze worden via de media (website en perspublicaties) tijdig aangekondigd. Een prominente plaats wordt zeker ingericht voor de ingebruikneming van een nieuwe depotruimte voor het museum, een ruimte die op dit moment in aanbouw is.

 

U vindt het Heiligenbeeldenmuseum aan de Ruurloseweg 101, 7251 LD Kranenburg/Vorden. Tijdens openingstijden is het museum telefonisch bereikbaar onder nummer 0575 – 556 488. Het museum is geopend van zaterdag 1 april tot en met zondag 29 oktober 2023, elke dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. De toegangsprijs is € 7,50. De toegang is gratis voor museumkaarthouders en voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor meer informatie: zie www.heiligenbeeldenmuseum.nl