H. Martinuskerk in Baak aan de goddelijke eredienst onttrokken

Op zondag 18 juni jl. is de H. Martinuskerk in Baak aan de goddelijke eredienst onttrokken.

Het decreet van het aartsbisdom kunt u hier lezen.

Het was zondagochtend al vroeg een drukte van belang. Om half 9 stonden de eerste zangers al bij de kerk voor een laatste repetitie. Toen de deur eenmaal geopend werd, stroomde de kerk langzaam vol. Uit alle geloofsgemeenschappen waren parochianen naar Baak gekomen om aanwezig te zijn bij de onttrekking aan de goddelijke eredienst. En uiteraard ook om de parochianen uit Baak een hart onder de riem te steken. Er stond een parochiekoor, samengesteld uit zangers uit alle geloofsgemeenschappen. Het was een mooie eucharistieviering, waarin pastoor Harry Scheve voorging en werd geassisteerd door diaken Anton Bos en parochiemedewerker Gerry Spekkink. De acolieten en lectoren waren allen afkomstig uit de geloofsgemeenschap H. Martinus.

Aan het eind van de viering werd het altaar ontbloot en werden, nadat we eerst de zegen hadden gekregen, de Oliën, de Paaskaars, de Altaarstenen, het Evangeliarium en het Allerheiligste de kerk uitgedragen. Onderwijl zong het koor, samen met alle aanwezigen, U zij de Glorie, gevolgd door het Martinuslied.

 

Na afloop was er gelegenheid om samen koffie te drinken en nog even na te praten.

Bent u niet in de gelegenheid geweest de viering bij te wonen? U kunt de viering terugluisteren via kerkdienst gemist. Ga dan naar de onderste foto en klik hieronder op de viering van 18 juni. Klik daarna in de foto op het pijltje.

Van deze viering is een fotoboek gemaakt door Gerrit te Vaarwerk.

ga naar https://ebook.hema.nl/albums/f/20230625/b5de7f54-f69e-4f80-b2a5-a3463fe4792a.pdf of klik hier om het PDF bestand te downloaden

Deze link is te gebruiken tot 20 december.