De Kerstgroep, grenzeloos mooi!

In 2023 is het 25 jaar geleden dat het Heiligenbeeldenmuseum in Kranenburg is opgericht. Dit jubileum krijgt gestalte in de kerstgroepententoonstelling die dit jaar van woensdag 6 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 in de voormalige Antonius van Paduakerk wordt ingericht. Dit jaar staan de kerstgroepen van onze museumvrijwilligers Joop Arends, Nanny de Beer en Riet Rutting centraal. Het geheel wordt aangevuld met enkele fraaie exemplaren uit de eigen museumcollectie. Daarbij is een kerstgroep die vanuit de Achterhoek de gehele wereld heeft rondgereisd!

Het Heiligenbeeldenmuseum en de museumvrijwilligers zijn allen lid van de Vereniging Vrienden van de Kerstgroep. Deze vereniging besteedt dit jaar speciale aandacht aan het feit dat het 800 jaar geleden is dat Franciscus van Assisi in Greccio zijn eerste levende kerststal inrichtte. Ze doet dat onder andere met de uitgave van een jubileumboek dat in het museum te verkrijgen is. De mooiste kerstgroepen van Nederlandse leden, afkomstig uit alle werelddelen, zijn hierin te bewonderen en laten zien dat deze kunstuiting zich niet tot Nederland heeft beperkt en overal ter wereld vanuit diverse culturen zichtbaar is geworden. De tentoonstelling wordt ondersteund met de vertoning van de leerzame film ‘Hoe de kerststal in Nederland is gekomen’.

Het Heiligenbeeldenmuseum aan de Ruurloseweg 101, 7251LD Vorden – Kranenburg is vanaf 6 december dagelijks geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur met uitzondering van Eerste Kerstdag (25 december) en Nieuwjaarsdag (1 januari).
De entreeprijs bedraagt € 7,50. Maar voor kinderen tot en met 12 jaar en houders van een geldige museumjaarkaart is de toegang gratis.

Verdere informatie is te vinden op de website www.heiligenbeeldenmuseum.nl en via de facebookpagina van het Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg.