Jeugd en gezin

Voor ons als parochie ben jij als jongere belangrijk en willen we jou graag in onze geloofsactiviteiten betrekken. Dat doen we natuurlijk in de voorbereidingsgroepen voor Doop, Eerste Heilige Communie en Vormsel. Maar daar blijft het niet bij! We doen veel meer. We organiseren speciale activiteiten die aansluiten bij jou als jong gelovige omdat jouw interesses nou eenmaal anders zijn dan die van de meeste ouderen.

Deze pagina is er dan ook speciaal voor jou. Je vindt er steeds actuele informatie over activiteiten die gericht op jongeren georganiseerd worden.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met pastoraal werker Marga Engelage-van Langen:m.engelage@12apostelen  of het parochiesecretariaat: secretariaat@12apostelen.nl

Jong Onderweg

pag31_Geloof-Hoop-en-LiefdeAl drie jaar komt de groep Jong Onderweg bijeen. We zijn begonnen met zes jongeren en groeiden uit tot een groep van tien jong volwassenen. De inspirerende bijeenkomsten worden in overleg met elkaar ingevuld en er wordt over allerlei thema’s met betrekking tot geloof en eigen leven gepraat.
We komen bij elkaar in de sacristie van de St. Janskerk, Tengnagelshoek 10a, 7201 NE Zutphen.
De data voor de bijeenkomsten voor het seizoen 2017 – 2018 zijn nog niet vastgesteld.

Wat doen we zoal op een avond als we bij elkaar komen? Vaak gaan we in gesprek over een geloofsthema dat ons raakt, we kijken waar het in ons dagelijks leven mee kunnen verbinden. Het is een bijeenkomst waar we in vertrouwen uitwisselen over wat ons bezighoudt en soms vierend dat wat ons hart raakt aan God voorleggen.

Ben je tussen de 18 en 35 jaar en lijkt het je leuk om eens mee te doen? Voor informatie en/of aanmelden kun je contact opnemen met: pastor Marga Engelage-van Langen, email: m.engelage@12apostelen.nl bel of app 0629405303 of via Jong Onderweg Facebook.nl

Kindernevenviering

Waarom een kindernevenviering?
Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Vragen ze u ook wel eens de oren van het hoofd? Vragen zoals: “Is Jezus echt geboren? Waar is hij nu? Wat gebeurt er in de kerk?“.  Tijdens de kindernevenviering praten we hier samen over op een manier die bij de leeftijd past.

Wat doen we?
We steken de kaars aan en bidden samen een gebed met afsluitend het “Onze Vader”. Daarna wordt het evangelieverhaal of een bijpassend ander verhaal voorgelezen. Samen wordt hierover nagepraat en kunnen kinderen hun eigen ervaringen kwijt. Daarna wordt er gekleurd of geknutseld over het thema van die zondag.

Waar, wanneer en hoe vaak?
De kindernevenviering wordt gehouden in de H. Willibrordkerk in Vierakker en staat altijd vermeld in de Onderweg pagina 15. In principe is de viering elke eerste en derde zondag van de maand om 9.30 uur, behalve in de grote schoolvakantie.
De kinderen worden aan het begin van de viering uitgenodigd om mee te gaan naar de nieuwe sacristie. Zij komen na de collecte weer terug in de kerk.
Wilt u graag vrijblijvend op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van de kindernevenviering in de H. Willibrordkerk, stuur dan een mailtje naar het emailadres: kindervieringen@mooistekerk.nl zodat u opgenomen kunt worden in de maillijst.

Marie-José Holtslag