Jeugd en gezin

Voor ons als parochie ben jij als jongere belangrijk en willen we jou graag in onze geloofsactiviteiten betrekken. Dat doen we natuurlijk in de voorbereidingsgroepen voor Doop, Eerste Heilige Communie en Vormsel. Maar daar blijft het niet bij! We doen veel meer. We organiseren speciale activiteiten die aansluiten bij jou als jong gelovige omdat jouw interesses nou eenmaal anders zijn dan die van de meeste ouderen.

Deze pagina is er dan ook speciaal voor jou. Je vindt er steeds actuele informatie over activiteiten die gericht op jongeren georganiseerd worden.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met pastoraal werker Marga Engelage-van Langen:m.engelage@12apostelen  of het parochiesecretariaat: secretariaat@12apostelen.nl

Er was weer Kliederkerk!

Op zondagmiddag 10 maart 2019 waren kinderen van 0 tot 12 en hun ouders, opa’s, oma’s van harte welkom voor een Kliederkerk in de St. Jan de Doperkerk, Kerkstraat 7, Keijenborg. Het thema was “Bouw je mee?” Om 14.30 uur gingen we van start met een korte welkomstviering, daarna was er ruim de tijd voor allerlei activiteiten naar keuze. Die konden kinderen en volwassenen samen doen. Ook voor de allerkleinsten was er speelgelegenheid. In de korte slotviering lieten we elkaar zien wat we hadden gemaakt, gedaan en ontdekt. En daarna was iedereen welkom bij de High Tea – met natuurlijk limonade, thee en lekkers. De middag eindigde om 16.30 uur. De toegang was gratis. . Wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar: kliederkerkhengelokeijenborg@gmail.com
Kliederkerk staat voor samen ontdekken, samen delen en samen vieren; op een creatieve en ontspannen manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. In Hengelo en Keijenborg wordt Kliederkerk georganiseerd door de Protestantse Kerk en de RK Geloofsgemeenschappen van Hengelo en Keijenborg.

Ook in 2021 organiseert het Aartsbisdom Utrecht weer een kinder- en tienerkamp. Beide zomerkampen vinden opnieuw plaats op Kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle.

KINDERKAMP ‘VRIENDEN VOOR HET LEVEN
Het is leuk om vriendjes en vriendinnetjes te hebben. Vriendschap is belangrijk. In de verhalen over Jezus merk je dat ook. Als Hij aan Zijn opdracht begint, kiest Hij eerst twaalf vrienden uit om met Hem mee te gaan. Onderweg krijgt Jezus ook nieuwe vrienden, zoals Lazarus en zijn zussen Martha en Maria, en Zacheus de tollenaar. Jezus bewondert bovendien de vriendschap van de sterke mannen die hun verlamde kameraad héél voorzichtig in een gat door het dak laten zakken om hem zo dicht mogelijk bij Jezus te brengen. Mooie verhalen waar we samen naar gaan luisteren en over na gaan denken.

Natuurlijk gaan we tijdens het kamp heel veel leuke spelletjes doen, lekker naar het bos, knutselen, zwemmen én vrij spelen als echte vrienden. Kortom: wil jij vrienden maken voor het leven? Meld je dan zo snel mogelijk aan!

Meer informatie: jacqueline.kolfschoten@gmail.com of tel.: 06 29015399.

 • Wanneer: 31 juli t/m 5 augustus
 • Waar: Kampeerboerderij de Heidebloem / locatie de Veltmaat, Oude Deventerweg 8a, 7448 RL Haarle
 • Voor wie: Jongens en meisjes van 7 t/m 12 jaar
 • Aantal deelnemers: Maximaal 30
 • Hoofdleiding: Vicaris Hans Pauw en Jacqueline Kolfschoten
 • Kosten: € 125 per kind. Als er meerdere kinderen uit een gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 75 per extra kind (voorbeeld: 2 kinderen = € 200 i.p.v. € 250)

Aanmelden voor het kinderkamp kan tot 30 juni 2021, klik hier


TIENERKAMP: HEROES ONLY

Ook deze zomervakantie organiseren we weer een bijzonder tienerkamp. Dit keer is het thema ‘Heroes only’. We zullen verschillende helden ontmoeten, zowel Bijbelse als eigentijdse helden. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de held die jij bent! Je krijgt de kans om jezelf te bewijzen met uitdagende spellen, mysterieuze uitstapjes en spannende catecheses. Doe je mee? Jij bent toch ook een held?

Meer informatie: jacqueline.kolfschoten@gmail.com of tel.: 06 29015399.

 • Wanneer: 31 juli t/m 5 augustus
 • Waar: Kampeerboerderij de Heidebloem / locatie de Delle, Oude Deventerweg 8a, 7448 RL Haarle
 • Voor wie: Tieners (j/m) van 13 t/m 16 jaar
 • Aantal deelnemers: Maximaal 30
 • Hoofdleiding: Bas Kolfschoten, Rik Ledoux & priester Gauthier de Bekker
 • Kosten: € 145 p.p. Als er meerdere tieners uit één gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 95 per extra tiener (voorbeeld: 2 tieners = € 240 i.p.v. € 290)

Aanmelden voor het tienerkamp kan tot 30 juni 2021
melden voor beide kampen via www.jongaartsbisdom.nl  kan tot 30 juni 2021.

Meer informatie: jacqueline.kolfschoten@gmail.com of tel.: 06 29015399.

 

.

Jongerenreis naar Rome

De Nederlandse bisschoppen organiseren in het voorjaar 2020 een jongerenbedevaart naar Rome. De reis is een vervolg op de jongerensynode die in oktober 2018 in Rome heeft plaatsgevonden. De bedevaart vindt plaats van 26 april t/m 2 mei 2020 en is voor jongeren van 18 t/m 28 jaar. Er kunnen maximaal honderd jongeren deelnemen. In Rome worden de jongeren in verschillende groepen begeleid door enkele priesters en diakens uit diverse Nederlandse bisdommen die Rome goed kennen. De organisatie van de reis is in handen van Jong Katholiek en het Huis voor de Pelgrim. Meer informatie over deze reis vind je hier

Kindernevenviering

Waarom een kindernevenviering?
Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Vragen ze u ook wel eens de oren van het hoofd? Vragen zoals: “Is Jezus echt geboren? Waar is hij nu? Wat gebeurt er in de kerk?“.  Tijdens de kindernevenviering praten we hier samen over op een manier die bij de leeftijd past.

Wat doen we?
We steken de kaars aan en bidden samen een gebed met afsluitend het “Onze Vader”. Daarna wordt het evangelieverhaal of een bijpassend ander verhaal voorgelezen. Samen wordt hierover nagepraat en kunnen kinderen hun eigen ervaringen kwijt. Daarna wordt er gekleurd of geknutseld over het thema van die zondag.

Waar, wanneer en hoe vaak?
De kindernevenviering wordt gehouden in de H. Willibrordkerk in Vierakker en staat altijd vermeld in de Onderweg pagina 13. In principe is de viering elke eerste en derde zondag van de maand om 10.00 uur, behalve in de grote schoolvakantie.
De kinderen worden aan het begin van de viering uitgenodigd om mee te gaan naar de nieuwe sacristie. Zij komen na de collecte weer terug in de kerk.
Wilt u graag vrijblijvend op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van de kindernevenviering in de H. Willibrordkerk, stuur dan een mailtje naar het emailadres: kindervieringen@mooistekerk.nl zodat u opgenomen kunt worden in de maillijst.

Marie-José Holtslag