Jeugd en gezin

Voor ons als parochie ben jij als jongere belangrijk en willen we jou graag in onze geloofsactiviteiten betrekken. Dat doen we natuurlijk in de voorbereidingsgroepen voor Doop, Eerste Heilige Communie en Vormsel. Maar daar blijft het niet bij! We doen veel meer. We organiseren speciale activiteiten die aansluiten bij jou als jong gelovige omdat jouw interesses nou eenmaal anders zijn dan die van de meeste ouderen.

Deze pagina is er dan ook speciaal voor jou. Je vindt er steeds actuele informatie over activiteiten die gericht op jongeren georganiseerd worden.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met pastoraal werker Marga Engelage-van Langen:m.engelage@12apostelen  of het parochiesecretariaat: secretariaat@12apostelen.nl

Er was weer Kliederkerk!

Op zondagmiddag 10 maart 2019 waren kinderen van 0 tot 12 en hun ouders, opa’s, oma’s van harte welkom voor een Kliederkerk in de St. Jan de Doperkerk, Kerkstraat 7, Keijenborg. Het thema was “Bouw je mee?” Om 14.30 uur gingen we van start met een korte welkomstviering, daarna was er ruim de tijd voor allerlei activiteiten naar keuze. Die konden kinderen en volwassenen samen doen. Ook voor de allerkleinsten was er speelgelegenheid. In de korte slotviering lieten we elkaar zien wat we hadden gemaakt, gedaan en ontdekt. En daarna was iedereen welkom bij de High Tea – met natuurlijk limonade, thee en lekkers. De middag eindigde om 16.30 uur. De toegang was gratis. . Wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar: kliederkerkhengelokeijenborg@gmail.com
Kliederkerk staat voor samen ontdekken, samen delen en samen vieren; op een creatieve en ontspannen manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. In Hengelo en Keijenborg wordt Kliederkerk georganiseerd door de Protestantse Kerk en de RK Geloofsgemeenschappen van Hengelo en Keijenborg.

Kinderkamp in 2019: ‘In het begin’

Van 3 t/m 8 augustus 2019 organiseert het Aartsbisdom Utrecht weer een kinderkamp voor meisjes en jongens van 7 t/m 13 jaar. Het kamp heeft als motto ‘In het begin’ en vindt plaats op Kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle.

In een flyer legt de leiding van het kinderkamp het motto uit: “In het begin. Dit zijn de eerste drie woorden van het eerste Bijbelverhaal. Tijdens dit kamp staan we stil bij dit thema door te luisteren en na te denken over het scheppingsverhaal, Adam en Eva in het paradijs en de toren van Babel. In de Eucharistievieringen aan het begin en het einde van de week gaat het over de roeping van de eerste leerlingen en het dubbelgebod van de liefde, het eerste beginsel van ons geloof.”

“Tijdens het kamp gaan we natuurlijk ook heel veel spelletjes doen, lekker naar het bos, knutselen, zwemmen en nog veel meer. Dus wil je graag iets moois meemaken, samen met andere kinderen? Meld je dan snel aan voor het kinderkamp 2019!”

Het kinderkamp op Kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle kost € 125 per kind. Als er meerdere kinderen uit één gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 70 per extra kind (voorbeeld: twee kinderen = € 195 i.p.v. € 250).

Meer informatie en aanmelden (liefst vóór 1 juni 2019): zie www.jongaartsbisdom.nl (onderdeel ‘kampen’).

 

.

Jongerenreis naar Rome

De Nederlandse bisschoppen organiseren in het voorjaar 2020 een jongerenbedevaart naar Rome. De reis is een vervolg op de jongerensynode die in oktober 2018 in Rome heeft plaatsgevonden. De bedevaart vindt plaats van 26 april t/m 2 mei 2020 en is voor jongeren van 18 t/m 28 jaar. Er kunnen maximaal honderd jongeren deelnemen. In Rome worden de jongeren in verschillende groepen begeleid door enkele priesters en diakens uit diverse Nederlandse bisdommen die Rome goed kennen. De organisatie van de reis is in handen van Jong Katholiek en het Huis voor de Pelgrim. Meer informatie over deze reis vind je hier

Kindernevenviering

Waarom een kindernevenviering?
Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Vragen ze u ook wel eens de oren van het hoofd? Vragen zoals: “Is Jezus echt geboren? Waar is hij nu? Wat gebeurt er in de kerk?“.  Tijdens de kindernevenviering praten we hier samen over op een manier die bij de leeftijd past.

Wat doen we?
We steken de kaars aan en bidden samen een gebed met afsluitend het “Onze Vader”. Daarna wordt het evangelieverhaal of een bijpassend ander verhaal voorgelezen. Samen wordt hierover nagepraat en kunnen kinderen hun eigen ervaringen kwijt. Daarna wordt er gekleurd of geknutseld over het thema van die zondag.

Waar, wanneer en hoe vaak?
De kindernevenviering wordt gehouden in de H. Willibrordkerk in Vierakker en staat altijd vermeld in de Onderweg pagina 13. In principe is de viering elke eerste en derde zondag van de maand om 10.00 uur, behalve in de grote schoolvakantie.
De kinderen worden aan het begin van de viering uitgenodigd om mee te gaan naar de nieuwe sacristie. Zij komen na de collecte weer terug in de kerk.
Wilt u graag vrijblijvend op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van de kindernevenviering in de H. Willibrordkerk, stuur dan een mailtje naar het emailadres: kindervieringen@mooistekerk.nl zodat u opgenomen kunt worden in de maillijst.

Marie-José Holtslag