Pinksteren van en met de geloofsgemeenschappen van Baak, Hengelo, Keijenborg en Olburgen

Wat zou het mooi zijn om met deze geloofsgemeenschappen samen letterlijk en figuurlijk het Pinkstervuur te ontsteken? Met dit idee ging Gerry Spekkink naar de pastoraatsgroepen/locatieraden van de vier geloofsgemeenschappen en die reageerden enthousiast.  Gerry gaat als parochiemedewerker eerste Pinksterdag om 10.00 uur voor in een woord- en communieviering in de H. Johannes de Doperkerk in Keijenborg. Het wordt een feestelijke viering voor jong en oud.
Vanuit alle vier de geloofsgemeenschappen wordt aan de viering meegewerkt: uit Baak Ria Joling, uit Hengelo Diny Rondeel, uit Keijenborg Dini Nijenhuis en uit Olburgen Thea Lebbink. Het Herenkoor luistert de viering op met zang, en de bloemen en de liturgische schikking worden verzorgd door dames uit de vier geloofsgemeenschappen.
Ook kinderen zijn welkom om het feest van de Geest mee te vieren. Na een inleiding in de kerk gaan zij iets lekkers maken om uit te delen bij de ontmoeting met koffie/thee/ranja na de viering. En wat is er leuker dan een eigen vuurtje waar marshmallows geroosterd kunnen worden? In de christelijke traditie is rood de liturgische kleur voor dit feest. Rood is de kleur van het hart en het vuur van de liefde, onmisbaar voor het goede samenleven. Iedereen is welkom om het feest van de Geest mee te vieren met een viering vol symboliek.

 

Middenkoor – projectkoor.
Zondag 26 mei 2024 om 10.00 uur is er een catechetische viering met inspirerende teksten en muziek. Plaats is nog niet bekend. Houd hiervoor de website van de HH12 apostelen of het weekblad Contact in de gaten.
Thema: een lied met een verhaal.
Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld het lied van Ramses Shaffy: bid, huil, zing, vecht en bewonder.
De muzikale leiding wordt verzorgt door Frank Sterenborg en Marcus Janssen.

 

AW4D – woensdagmorgen 8 mei 2024
Dit jaar wordt de Achterhoekse Wandel 4-daagse gehouden van
woensdag 8 mei tot en met zaterdag 11 mei 2024.
De 1e dag – woensdagmorgen 8 mei tussen 08.15 en 11.00 uur doet de AW4D Keijenborg aan. Ze komen Keijenborg binnen vanaf de St Janstraat met daarop een stop bij dorpscentrum De Horst, vervolgens lopen ze door de Kerkstraat richting de Kroezerijweg. De kerk zal dan gedurende die tijd ook open zijn.

 

Liturgische kalender

Zondag 12 mei, WCV, Werkgroep, Parochiekoor

Zondag 19 mei, Pinksteren, WCV, mw. Spekkink, Herenkoor

Zondag 26 mei, Eucharistievieringpastoor Scheve, koor ?? + dopen

Zondag 2 juni, WCV, Werkgroep, jaargedachtenis, Parochiekoor

Zondag 9 juni, Eucharistieviering, pastoor Baneke, Parochiekoor

Zondag 16 juni, WCV, Diaken Ten Bruin, Parochiekoor

Zaterdag 22 juni, Kermis, Eucharistieviering , pastoor Scheve, 2 Gether

Zondag 30 juni, WCV, Werkgroep, jaargedachtenis , Herenkoor

 

 

Mariakapel open 
De Mariakapel is open van ongeveer 11.00 uur tot 17.00 uur.
In het grote portaal staat een tafeltje met boekjes en stencils om mee te nemen, met informatie dat anders achter in de kerk ligt. Ook enkele mooie gedichten.
En is er de mogelijkheid om kaarsen op te steken.

 

 

Doopvieringen 2024
dopen kind
Aanmelden voor opgave van uw kind bij het secretariaat van de Parochie 12 Apostelen. Zie voor meer gegevens bij de startpagina onder “wat te doen bij”.  Of mail naar secretariaat@12apostelen.nl