Henricus Hermanus Adrianus Peters
Henk

      Geboren 20 april  1942                                                                               Overleden  4 november 2021

Henk Peters is geboren in Vierakker. Als oudste jongen in de rij van twaalf kinderen en het buurmeisje Hennie die volledig opgroeide tussen de 12 kinderen van de fam. Peters. Henk is na de lagere school naar de landbouwschool gegaan. Op z’n 21e ontmoette hij Diny Köpp op een dansavond in de Mater Amabilis school. En daar is de liefde voor elkaar begonnen. Na 3 jaar verkering trouwden ze op 18 november 1966 en kregen samen 5 kinderen waarvan Lisette bij geboorte tot hun groot verdriet is overleden. Henk was een hardwerkende man, die zorgzaam was en bescheiden in het leven stond. De uitspraak “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” was hem niet vreemd. Het lijkt zo vanzelfsprekend, die zorg te dragen dat het je kinderen goed gaat. Ook als je dochtertje het daglicht bijna niet heeft gezien. Samen met Diny probeerde hij weer evenwicht te vinden om verder te gaan. Henk was een man van recht door zee. Ja is ja….Nee is nee. Alleen de pastoor en de huisarts konden hem van mening doen veranderen. Henk was naar zijn zoons duidelijk.  Als de jongens wilden studeren was het goed. Maar onder voorbehoud dat de studie wel afgemaakt moest worden. Henk heeft nog enkele jaren bij de tuinploeg van de kerk zijn diensten bewezen. Hij was een trouwe kerkganger en kwam zo lang mogelijk zelfs met rollator nog graag zondagmorgen in de kerk met Diny. Helaas nam zijn gezondheid erg af de laatste tijd en is hij op 7 november thuis gestorven, 11 dagen voor hun 55 jarig huwelijk, in het bijzijn van zijn vrouw en zonen.  We wensen Diny, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterke met het verlies van hun man, vader en opa.

Johanna Maria Christina Schepers – Haverkate
Annie

      Geboren 18 april  1936                                                                              Overleden  7 november  2021

Op de rouwkaart heeft de familie de volgende woorden geschreven: “Nu heb je toch de regie uit handen moeten geven”. De regie had Annie graag in eigen hand, tot het laatst toe!

Annie trouwde met Harrie Schepers, op 20 februari 1957 in Goor, daar waar Annie vandaan kwam. Harrie was geboren en getogen in Vorden. Ze mochten 5 kinderen in hun midden ontvangen, waarbij Astrid al op zeer jonge leeftijd overleed. Het overlijden van hun 3e kindje gaf een diep en groot verdriet bij Annie en Harrie. Daarna zijn tot grote vreugde nog 2 kinderen geboren. Annie was erg trots op de kleinkinderen en later de achterkleinkinderen. Ze was een standvastig mens. Wat ze besloten had dat bleef zo. Daar kwam ze niet op terug. Tot op hoge leeftijd is Annie lid gebleven van de bezoekersgroep van de kerk in Vorden. Gelovig als ze was, ging ze trouw naar de kerk, waar ze een eigen vaste plek had. Ze heeft nog een aantal jaren mogen genieten in haar nieuwe appartement aan de Insulindelaan. Annie is na een periode van afnemende gezondheid, in ‘De Ooiman’ te Doetinchem, sneller dan verwacht op 4 november overleden. We wensen de kinderen en kleinkinderen veel sterkte met het overlijden van hun moeder en oma.