In onze kerk zijn twee koren actief, het Willibrordkoor en Feeling

WILLIBRORDKOOR

Het Willbrordkoor is een gemengd koor dat bestaat uit ca. 16 leden. Het is een gemend zangkoor sinds 1971, daarvoor was het een mannenkoor.
Er wordt gerepeteerd op maandagavond van 19.30—21.00 uur. Het is een gezellig koor dat 2 x per maand de viering verzorgt. Ook bij rouw en trouw zijn wij altijd present.
Organist Leo v. d. Heuvel
Voor vragen kunt u terecht bij sec. 0313—472631 (Annie Schriek)

FEELING

Feeling is een koor van ongeveer dertig enthousiaste vrouwelijke leden. Zoals de naam al aangeeft, zingt het koor met gevoel. En dat doet het al jarenlang met heel veel passie en plezier.
Het koor bestaat al sinds de jaren vijftig. Het schoolhoofd van de St. Willibrordusschool in Achter-Drempt, Ben Nelissen, besluit een koor op te richten dat in het weekend de kerkdiensten muzikaal kan begeleiden. Zelf wordt hij dirigent van het koor dat uit mannen en schooljeugd bestaat. Halverwege de jaren zestig ontstaat er een praktisch probleem. Voor de gezongen missen op doordeweekse dagen, bijvoorbeeld bij een bruiloft of begrafenis, kunnen er te weinig mannen aanwezig zijn omdat ze moeten werken. Op dat moment wordt er voorgesteld om dames te vragen voor het koor. En dat is meteen de aanleiding om het koor op te splitsen in een volwassen gemengd koor en een kinderkoor. Ben Nelissen draagt het dirigentenstokje van het kinderkoor over aan zijn dochter Ine Buiting. In de loop der jaren groeit het kinderkoor uit tot een dameskoor met een groot aantal leden die er al vanaf het eerste uur bij zijn.

img_7555
Zingen bij Feeling betekent zingen in een gezellige en ongedwongen sfeer met een leuk en zeer gevarieerd repertoire van Nederlandstalige en Engelstalige (pop)liederen. Twee keer per jaar geeft het koor een concert in de Willibrorduskerk in Drempt en daarnaast treden de dames meerdere keren per jaar op bij diverse gelegenheden in de regio. Ook verzorgt Feeling de diensten tijdens ‘Anders vieren’ in de kerk in Drempt.
De repetities vinden twee keer per maand plaats op donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur in de Willibrorduskerk in Drempt. Heb je belangstelling om mee te zingen of wil je het koor zien optreden? Kijk op www.feeling-drempt.nl voor meer informatie of neem contact op met dirigente Ine Buiting op 0313 – 47 26 10 of secretaris Margriet Ytsma op 0313 – 47 68 89.