Lintjesregen 2024

Op vrijdag 26 april hebben in de Remigiuskerk in Hengelo twee parochianen een koninklijke onderscheiding ontvangen, mede voor hun werkzaamheden voor hun geloofsgemeenschap.

Ria Tijsen-Taken
Toen vorig jaar de feestelijke uitreiking van de lintjes voor de gemeente Bronckhorst in Vierakker plaatsvond verbaasden mensen zich erover dat Ria Tijssen-Taken nog geen lintje had. Ze heeft zoveel voor Vierakker en Wichmond gedaan dat iedereen ervan uitging dat ze al lang eens een onderscheiding had gekregen. Maar ze had iedereen misleid door haar bescheidenheid. Burgemeester Van der Tas kan slechts een beknopte samenvatting geven van alles wat Ria Tijssen heeft gedaan omdat alles opnoemen een bijna onmogelijke opgave is. Ze heeft zich ingezet voor de basisschool en de bibliotheek, Dorpsbelang Vierakker-Wichmond en ze speelt al ruim veertig jaar toneel. Bij iedere wedstrijd van de heren 1 van voetbalclub SV Socii uit Wichmond staat ze langs de lijn om ze aan te moedigen en ze wast wekelijks de tenues van de heren. De burgemeester spreekt haar dank uit voor alle inzet van mevrouw Ria Tijssen-Takken, en ook haar man, voor Vierakker-Wichmond.

 

Henk Roes
Roes kwam een beetje te laat binnen bij de bijeenkomst waar hij werd verrast met de mededeling dat hij een koninklijke onderscheiding krijgt voor zijn werk voor de Willibrord geloofsgemeenschap in Hengelo. Hij dacht een overleg te hebben over de nieuwsbrief die hij uitgeeft maar in plaats daarvan mag hij in de volle Remigiuskerk op de voorste rij stoelen plaatsnemen.
Als 43 jaar is Hendrikus Roes actief voor de Willibrord geloofsgemeenschap in Hengelo. Hij is lid geweest van de locatieraad waar hij onder meer voorzitter was en verantwoordelijk voor de communicatie. Hij is ook contactpersoon voor het parochiebestuur en heeft veel contact met de leden van de parochie doordat hij allerlei praktische zaken regelt. Hij helpt ouderen bijvoorbeeld met het gebruiken van hun computer of tablet. Hendrikus is vrijwel dagelijks in de kerk te vinden om dingen te regelen en te organiseren. Ook leverde hij een belangrijke bijdrage aan het fotoboek 150 kerk door de jaren heen. Burgemeester Van der Tas roemt zijn open houding en zijn kunst om mensen met elkaar te verbinden.

Bron: Contact Bronckhorst/Midden