Parochie verzorgt noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen samen met PCI

Oekraïne is in oorlog. Steden worden gebombardeerd en veel bewoners vluchten hun land uit, naar een betere bestemming, hun hele hebben en houwen achterlatend. Angstig voor wat hen te wachten staat. De hele wereld is begaan met hun lot. Ook Nederland staat klaar om vluchtelingen op te vangen. De kreet NOODOPVANG heeft ook onze parochie bereikt. Wij hebben de gemeenten Bronckhorst, Berkelland en Zutphen onze hulp aangeboden. Noodopvang in een kerkgebouw, tijdelijke huisvesting of andersoortige zaken. Hulp en geldelijke steun kan op veel manieren geboden worden.

De Parochiële Caritas Instelling (PCI) wil eveneens een bijdrage leveren aan huisvesting voor vluchtelingen uit Oekraïne. Zij hebben zelf geen opvangplekken, maar willen dit wel financieel ondersteunen. De parochie kan hier gevolg aan geven door een leegstaand woonhuis in Drempt aan te bieden voor huisvesting aan vluchtelingen. Voor het gebruiksklaar maken van deze woning zullen ook parochianen worden ingeschakeld. PCI en parochie zullen hierin samen optrekken.

Inmiddels hebben de PCI en onze parochie de woning aan de Zomerweg 20 in Drempt ter beschikking gesteld voor opvang van Oekraïense vluchtelingen. De gemeente Bronckhorst is blij met deze opvangmogelijkheid en rond 15 april kunnen worden de eerste Oekraïners verwacht. De inwoners van Drempt zijn inmiddels schriftelijk op de hoogte gesteld. Ook is er een inloopavond georganiseerd waarin vragen kunnen worden gesteld.

De parochie en de PCI zijn blij dat ze de Oekraïners kunnen bijstaan in deze voor hen moeilijke tijd en hopen dat de inwoners van Drempt hen warm zullen ontvangen.

Lees hier hoe u de PCI financieel kunt ondersteunen.