De Passie 2024

“Niemand kan het alleen”

“Het leed van de wereld, onze eigen zorgen, ons eigen grote verdriet, ze kunnen als een verpletterende last op onze schouders drukken. Het kan soms ondragelijk zijn! Maar we hoeven het niet alleen te doen!” Dit is het thema van de vier Passie vieringen, uitgevoerd door een groot koor, solisten en begeleiding, waar eind maart in Lochem, Sint Isidorushoeve en Vorden iedereen van harte welkom is. Kaarten (inclusief boekje) zijn 5 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. Voorafgaand aan de middagviering in Vorden wordt 29 maart om 14.30 uur een stille tocht voor vrede gehouden.
Voor de negende keer zijn er eigentijdse uitvoeringen van de Passie. Dit jaar niet alleen in Vorden (29 maart) maar ook in Lochem (24 maart) en Sint Isidorushoeve (27 maart met een ander koor).
Het grote projectkoor bestaande uit ruim 100 leden vanuit dertig verschillende plaatsen in de Achterhoek wordt vergezeld door drie solisten, Karin Hukker, Herman Riethorst en Johnny Bomers, ondersteund door het combo, bestaande uit Eelco Schuijl, René Ooijman, Erik Leferink,
Patrick Meutstege en Hilde Wijlens, onder leiding van dirigent Frank Sterenborg.

Het verhaal van de kinderen
Het Passieteam bestaande uit Margriet te Morsche, Wil Matti en Frank Sterenborg, willen in deze passieviering vooral de hoop en de kracht van ons geloof tot uitdrukking brengen. In deze passie laten de beelden het verhaal van kinderen zien. Het eerste lied is ‘voor en door’ kinderen. Kinderkoor ‘Sing a Song’ uit Ruurlo heeft een filmpje opgenomen met hun gezongen boodschap voor de wereld. Naast beelden, zijn er actuele verhalen die ons vertellen over het hedendaagse lijden, verhalen die als een leidraad door het Passieverhaal lopen. De liederen van Stef Bos, Rob de Nijs, Guus Meeuwis, Susan & Freek, Duncan Lawrence, Claudia de Breij en andere artiesten zullen deze verhalen extra onderstrepen.

Lees hier het volledige bericht