Plateautje met standaard voor dirigent en nieuw koorstoelen
Na een moeilijke periode vanwege COVID-19 zijn de koren weer terug op het priesterkoor. Vanwege dit coronavirus, heeft Gerrit Blikman een passend plateautje met ijzeren standaard gemaakt voor de dirigent op de traptrede van het priesterkoor zodat er meer afstand tussen de koorleden en de dirigent ontstaat.

Na verschillende pogingen, rekening houdend met het interieur van de kerk, is het eindelijk gelukt om passende stoelen te vinden voor de koorleden. Het zijn 4-poots stoelen met rechte rug en armleuning en met een bordeauxrode stoffen bekleding.

Mariakapel open i.v.m. de oorlog in Oekraïne
Naast de reguliere tijden, dinsdag- en donderdagmorgen, is de Mariakapel extra open voor de oorlog in Oekraïne om een kaarsje op te steken: ‘s zaterdags van 11.00 – 16.00 uur.
Ook is er ruimschoots gelegenheid om een kaarsje op te steken in de Mariakapel van de St. Gudulakerk op de Markt: ’s woensdags van 10.00 – 16.00 uur en op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 – 16.00 uur.

Zomeravondconcert op 1 juli in de St. Gudulakerk
Op vrijdagavond 1 juli om 20.00 uur verzorgt het ensemble II Canto di Rame het tweede Zomeravondconcert van Gudula Cultureel in het seizoen 2022. De musici van II Canto di Rame zijn voortdurend op zoek naar uitdagingen en staan bekend om hun originele programmering. Het ensemble heeft zijn wortels in de barok en de blik op de toekomst waardoor zij de totaalbelevenis van woord en muziek, heel gebruikelijk in de Oude Muziek, hebben weten te vertalen naar een hedendaags concept.  Vrije toegang en vrije gift. Voor informatie: www.gudula.nu

Marktorgelconcert 6 juli in de St. Gudulakerk
Tijdens de zomervakantie worden marktorgelconcerten georganiseerd door de Stichting Gudula Cultureel in de  St. Gudulakerk.
Op woensdag 6 juli om 11.30 uur zal Susanne Paulsen het eerste marktorgelconcert van dit seizoen verzorgen.  Vrije toegang en vrije gift. Voor informatie: www.gudula.nu

Postzegelproject
Wellicht krijgt u de komende tijd mooie kaarten of leuke andere post toegestuurd. Wilt u de postzegels dan afstaan voor het postzegelproject van de zusters Ursulinen? De postzegels worden door filatelie-groothandels getaxeerd en aangekocht en de opbrengst komt ten goede van weeskinderen (zie het affiche achter in de kerk). De postzegels kunt u bij het parochiesecretariaat inleveren en ook bij Jeannette Verbeeten, Noorderbleek 71 in Lochem. Een fijne zomer gewenst en alvast bedankt.