Oproep bezorgers Onderweg
Wij hebben dringend behoefte aan een nieuwe bezorgers van ons parochieblad
Onderweg. Het betreft de wijken:
– 277 Warnsveld in de omgeving Ramshorst/Het Have
– 310 De Moesmate vanaf nr. 1 tot 147
– 337 Braamkamp vanaf nr. 207 tot 425.
– 146 Hazekamp/Gasthuis/Weg naar Laren en omgeving
Mocht u dit blad willen bezorgen, dan kunt u contact opnemen met ons secretariaat op dinsdagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur. Telefoonnr. 0575 527080 of per email info@stjan-emmanuel.com.

Met vriendelijke groet, Secretariaat RK GG Sint Jan-Emmanuel.

Bewoners Sutfene op bezoek in de St. Jan
Bijgaand een foto van het bezoek dat een aantal bewoners met hun begeleiders daags voor kerstmis aan de St. Jan brachten.
Met verwondering keken zij naar sfeervolle ruimte en de prachtige bloemversiering en natuurlijk vertoefden zij daarna bij de kerststal.
Hier las ik het Lucas Evangelie over de geboorte van het Kerstkind voor, staken een kaarsje op en luisterden we naar enkele kerstliederen en sloten het bezoekje af met een warme chocolademelk.
Dankbaar voor de geboden gelegenheid en deze warme ontmoeting ging het daarna langs de Berkel weer richting Lunette.

Wim Laurensse

 

Een kwartiertje voor God in de middagpauzedienst.
In de drukke Beukerstraat middenin de stad staan elke donderdag vanaf kwart voor twaalf de deuren van de lutherse kerk wijd open. Het bord voor de kerk nodigt voorbijgangers uit om binnen te komen voor de middagpauzedienst. Het is nog stil in de kerk. Alleen het geroezemoes van winkelende mensen en verre draaiorgelmuziek klinkt op de achtergrond. De Paaskaars brandt, een enkeling zoekt een plekje om de gedachten even rustig te laten gaan, of in stilte te mediteren. Om twaalf uur begint een kwartiertje orgelmuziek. De klanken van het Lohmanorgel dwarrelen door de open deuren naar buiten en dat trekt weer mensen aan. Soms verbazing, dat hier een kerkje is. Soms een liefhebber van orgelmuziek, die het orgel wil bekijken. En ook mensen die na het doorknippen van de vaak drukke week even op adem willen komen met een lied, een lezing, een gebed.
Aan de wekelijkse middagpauzediensten werken voorgangers, organisten en vrijwilligers van bijna alle kerken en geloofsgemeenschappen van Zutphen en omgeving mee. Regelmatig is er een extra muzikale bijdrage van een zanger of fluitist. De liturgie is van een vast concept, maar natuurlijk heeft elke voorganger zijn of haar eigen inbreng vanuit ieders religieuze traditie. Twee gastvrouwen of gastheren uit de werkgroep die de middagpauzediensten organiseert, zorgen ervoor dat de deuren open gaan en verwelkomen de kerkbezoekers.
De middagpauzediensten worden al meer dan dertig jaar wekelijks gevierd in de lutherse kerk. Tot de opheffing van de Zutphense Raad van Kerken viel de werkgroep hieronder en is daarna zelfstandig verder gegaan, zij het met de onontbeerlijke steun van geleverde menskracht en giften van de plaatselijke kerken.
In een tijd als deze waarin de ene crisis de andere opvolgt, waarin we zo makkelijk worden meegesleurd in de race om snel en meer, waarin we bestookt worden door vragen die ons diepste bestaan raken, blijven spirituele pleisterplaatsen onmisbaar. Al is het maar voor een uurtje of een kwartiertje op de donderdagmiddag….U bent van harte welkom!

Coby Aartsen

 

Gewijzigde openingstijden Mariakapel
Met de wintertijd in aantocht sluit de Mariakapel vanaf 1 november tot 1 maart 2023 om 16.00 uur. Iedere dag kunt u hier vanaf 10.00 uur terecht voor een moment van bezinning en een kaarsje opsteken, alleen in de dagen rond de jaarwisseling blijft de Mariakapel uit veiligheidsoverwegingen gesloten.

Vrijwilligers koffieschenken gezocht

De koffiegroep van de St. Jan is dringend op zoek naar versterking. In de coronaperiode zijn enkele vrijwilligers gestopt, waardoor er nu een krappe bezetting is. Graag wil de koffiegroep met enkele personen uitbreiden zodat iedereen 1x per maand aan de beurt is om te helpen.

De vrijwilligers starten op zondag rond 9.15u en zijn rond 12.15u klaar. Werkzaamheden zijn koffie en thee zetten, kopjes en benodigdheden klaarzetten, koffie/thee schenken en na afloop de spullen opruimen.

Hebt u interesse of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Carla Piek, tel: 0575-527128.