In Memoriam

Gerda Elshof-Nijhof
Op zondag 20 maart overleed onze parochiane Gerda Elshof – Nijhof. De laatste tijd woonde zij in woon- zorgcentrum Tolzicht waar ze naartoe verhuisde vanuit de Wethouder Giermanstraat 28. Op vrijdag 25 maart was haar uitvaart vanuit de Oude Kerk waarna zij ter ruste is gelegd op ons kerkhof. Gerda mocht 91 jaar worden

Eef Leeflang
Op maandag 28 maart overleed Eef Leeflang. Hoewel Eef niet van Katholieke huize kwam, sloot hij zich samen met zijn vrouw Regula aan bij onze parochiegemeenschap. Eef was jarenlang lid van ons Andreaskoor, was een trouwe medewerker van onze Andres rommelmarkt en deed heel wat “klusjes” voor onze gemeenschap en ons kerkgebouw. Zijn crematie was zaterdag 2 april. Eef woonde Zwaluwstraat 18. Hij mocht 82 jaar worden.

Hikmet Mansour
Op maandag 14 maart overleed de heer Hikmet Mansour op 86 jarige leeftijd. Dhr. Mansour is op vrijdag 18 maart begraven op ons kerkhof.

Wilma Maria de Nijs
Zondag 27 februari is plotseling overleden onze mede parochiane Wilhelmina Maria de Nijs, zij mocht 63 jaar worden. Vrijdag 4 maart is zij begraven op ons kerkhof.
Wilma een bijzondere vrouw, met een bijzonder en gecompliceerd levensverhaal.
Waarvan we kunnen zeggen dat zij het niet makkelijk heeft gehad. En toch heeft zij zich door het leven heen geslagen en was zij uiteindelijk tevreden. Maar ondanks alles stond zij op haar eigen manier steeds klaar voor de ander.
Zij ging bij diverse mensen op bezoek, had aandacht voor hen, en brandde vaak een kaarsje om hen te steunen, een heel sociaal mens. Wilma was alleen en dat viel haar zwaar, gelukkig zorgden haar huisdieren voor afleiding en gezelschap.
Wilma had de pech dat zij twee maal noodgedwongen moest verhuizen van “de Bongerd” naar de Wethouder Giermanstraat, later de brand, naar de Lindenhof, hier had zij heel veel moeite mee en toch sloeg ze zich er weer doorheen. Gelukkig had Wilma een aantal mensen om zich heen, die haar op verschillende manieren steunden. Zij was creatief want met de weinige middelen die zij had maakte ze rond Pasen en Kerst kaartjes, en bracht die zelf op haar fiets rond. Ook bracht zij voor de gelovige gemeenschappen in Brummen de Wegwijzer rond, en voor onze parochie het blad Onderweg. Ze was er regelmatig te vinden om onkruid te wieden op het kerkhof. Het was een plek van rust voor haar.
Het koffie drinken met een praatje, voor en na de vieringen zowel in de Andreaskerk als in de Pancratiuskerk, en ook in het inloophuis op dinsdagmorgen, was heel belangrijk voor haar.
Haar plotselinge dood kwam dan ook veel te vroeg, toch was zij er wel op voorbereid, in de viering bij haar afscheid werd een gedicht gelezen, en muziek gedraaid die zij zelf al uitgezocht had. En op haar kaart stond de volgende door haarzelf geschreven tekst.

Treur niet om mij,
ik heb het goed gehad.
Al was mijn pad eenzaam,
ik heb het volbracht en ga naar het licht.

Heer, geef hen de eeuwige rust,
en het eeuwige licht verlichte hen.
Dat zij mogen rusten in vrede.
Amen